Google gaat lekker: Street View geland in Nederland

Na recent de komst van Google Voice aangekondigd te hebben – waarmee voicemails automatisch als tekst in je Gmail-inbox belanden (voorlopig helaas alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten) – wordt Nederland nu warm gemaakt voor Google Street View. In Amsterdam, Rotterdam en Groningen kun je reeds naar hartelust rondstruinen door de stad of door de nabijgelegen grazige weiden.

Natuurlijk kon je erop wachten dat er – net als in Amerika – allerlei maffe situaties opdoken. Hallo Beau! (via) En wat dacht je van deze privacy-gevoelige informatie? Google belooft hier werk te maken van ‘ongepaste afbeeldingen’. Benieuwd naar Big Brother zelf? Mocht je in het vervolg deze auto’s tegenkomen, ga dan even achter een heg liggen…

Bekijk hieronder een Nederlandse en een zeer Amerikaanse introductie van Google Street View:

Lees ook:Twitteraars zien camera-auto: binnenkort Google Street View in Utrecht?
Lees ook:Google stopt met maken van straatfoto’s in Duitsland
Lees ook:Behalve pinguïns ook lijken op Google Street View
Lees ook:Google tart privacy europeanen
Lees ook:Google zet Privacy-statement op voorpagina

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Google gaat lekker: Street View geland in Nederland

  1. Pingback: Twitteraars zien camera-auto: binnenkort Google Streetview in Utrecht? | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>