Excuses Telegraaf na blamage met bericht Nelson Mandela

De Telegraaf heeft zich de woede van Twitterend Nederland op de hals gehaald met een bericht na het overlijden van Nelson Mandela.

Niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland wordt gereageerd op de dood vam Nelson Mandela die nota bene op Sinterklaatavond (met Zwarte Piet) is overleden, meldde de Telegraaf.

Grap van redactie
Met name dat laatste leidde tot veel verontwaardiging. Een woordvoerder van de Wakkere Krant zei zojuist in het Radio 1 Journaal dat het artikel er in de ochtendrukte tussendoor is geglipt. Het zou om een grap gaan van een redacteur, het was niet de bedoeling het bericht te plaatsen.

Verklaring
‘Dit had nooit mogen gebeuren. Onze excuses daarvoor’, aldus de hoofdredactie in een verklaring. ‘Het betreft hier een flauwe grap, die nooit gepubliceerd had mogen worden. Het leert ons weer dat het nooit gepast is om tijdens ons journalistieke werk grappen te maken rondom treurige onderwerpen als het overlijden van mensen.’

Beeld Nelson Mandela/Telegraaf: Twitter/Erwin Rietveld

Lees ook:Paris Hilton reageert op neptweet over Nelson Mandela: ‘geen respect voor verlies….’
Lees ook:Afrojack draait voor Johnny Depp en Tyra Banks
Lees ook:Commercial met Aston Kutcher verwijderd na klachten over racisme
Lees ook:Nog een keer, nog een keer.
Lees ook:Hoax PVV’ er Van Bemmel Trending Topic op Twitter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>