President Obama wint met social media

Barack Obama zette als eerste presidentskandidaat tijdens zijn verkiezing social media grootschalig in om stemmen te winnen. En blijkens het grote aantal volgers dat heeft hij nu heeft, is de president na zijn aantreden daarmee gestaag door gegaan.

De Amerikaanse president heeft op Twitter inmiddels bijna 12 miljoen volgers en op Facebook meer dan 24 miljoen likes.

No doubt gaan social media tijdens de volgende verkiezingen een nog grotere rol spelen. De Republikeinen zullen er dan ook hard aan moeten trekken om Obama te evenaren, laat staan in te halen.

Alle Republikeinse kandidaten hebben namelijk bij elkaar opgeteld niet meer dan zo’n twee miljoen volgers, blijkt uit een overzicht dat de NOS vandaag publiceerde. Op Facebook-pagina komt het aantal likes op nog geen vijf miljoen uit.

Newt Gingrich heeft op Twitter de meeste volgers.  ‘Ik heb zes keer meer volgers op Twitter dan alle andere kandidaten bij elkaar opgeteld’, twitterde hij dan ook trots.

 

Lees ook:Rihanna verslaat Lady Gaga als Social Media Queen
Lees ook:Barack Obama nu al winnaar: met sociale media
Lees ook:VS monitorde social media tijdens inhuldiging Obama
Lees ook:Verkiezingssite volgt Twitteren politici
Lees ook:Sir Alex Fergusson dreigt voetballers met Twitter-verbod

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>