Is Halo 3 een gevecht tegen de Islam of tegen Bush?

haloNu Halo3 door de eerste gamers gespeeld en bekeken is, breken in de V.S. ook de discussies los over de vraag waar Halo 3 naar verwijst. Is het een allegorie voor de strijd tegen de Islam? Welke partij is Iraq, welke soort staat voor de Moslims?

The Convenants – buitenaardse wezens die hun geestelijk leider blindelings volgen en die in Halo 2 nog The Pillar of Autumn – vgl. met de Twin Towers – vernielden, zijn nu zelf in een burgeroorlog verwikkeld om het geheel nog complexer te maken.

De discussie over deze allegorie in Halo 3 is echter leuker dan de vraag zelf. Ineens blijken gamers naast gameverslaafd ook behoorlijk filosofisch te kunnen zijn. Kom je op een forum ineens een Amerikaan tegen die roept "I think the Flood represent a much more elemental fear that transcends anxiety over violent fundamentalism".

He??? Even vertalen: Ik denk dat the Flood staat voor een meer elementaire angst die de vrees voor gewelddadig fundamentalisme overstijgt.

En deze gamende filosoof gaat nog verder over de Flood in Halo 3: "They seem to represent a much more general fear of death (be it
contagion, cancer, etc), or even a sort of existential anxiety about
the inscrutability and inhumanness of the the universe/nature
".

Vertaald: Ze lijken een meer algemene doodsangst te representeren (besmetting, kanker, etc) of zelfs een soort existentialistische vrees voor de ondergrondelijke onmenselijkheid van het universum. Yep, dat wilde ik net zeggen…

Anderen menen dat juist de VS of de VN The Convenant zijn die Iraq (en vergeet Afganistan niet) binnevallen. De breuk binnen The Conventant is dan de breuk die aan het ontstaan is tussen de V.S. en de meer gematigde Westerse landen.

En The Flood dan? "Dat is China" roept iemand. Flauwekul natuurlijk, want China heeft zich nooit voor de buitenwereld geïnteresseerd, alleen voor zichzelf en voor enkele buren. The Flood is wel vergelijkbaar met Het Beest, waar Nostradamus voor waarschuwt.

Maar waar blijft in Halo 3 de vredestichtende Chiren dan, die Nostradamus aankondigt? 

Lees ook:FLUP: 3FM verkoopt z’n ziel…
Lees ook:China hackt Google
Lees ook:Zweedse Piratenpartij demonstreert tegen veroordeling The Pirate Bay
Lees ook:Fulltime commercial op 3FM voor Halo3
Lees ook:China is onschuldig!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>