Genante zwagergesprekken

Zie mijn vorige blogje over de goedbedoelende zwager – ook ik ben af en toe zo'n zwager. Maar ik ben ermee gestopt! Niet om de hoeveelheid werk, maar om de genante zwagergesprekken.

De WallenBelerende, ja zelfs stichtelijke gesprekken die je als spreekwoordelijke zwager met je computerklant moet voeren, om herhaling van het computereuvel te voorkomen. Gesprekken over de achterbuurten van de digitale samenleving, waar – naar men zegt – niemand komt, maar waar iedereen toch zijn sporen achterlaat.

(bron foto: Flickr.com) 

Dat gesprek begint met het wegsturen van de vrouw des huizes. Hannie, heb je per ongeluk koffie? En gelukkig moet ze die dan nog zetten. Dat geeft me enkele minuten voor het moeilijke gesprek met Jan. Over De Wallen van internet, het open laten staan van je eigen voordeur (de voordeur van Windows staat altijd wijd open, want deze kan nu eenmaal niet dicht. Kwestie van slechte beveiliging).

Natuurlijk wordt dit ontkend. Dat zal een keer per ongeluk gebeurd zijn. De bewijzen van elk internetbezoek, elke bezochte webpagina, wordt echter opgeslagen in de computer. Ik kan dus precies zien wat er allemaal is uitgespookt met de pc in kwestie.

Maar Hannie doet geen uren over het zetten van een potje koffie, dus ik moet snel handelen. Mozilla Firefox installeren, de magische knop tonen waarmee alle sporen in een keer gewist worden. Hannie komt eraan, ik wis het zweet van mijn voorhoofd en ben blij dat dit erop zit.

Vandaar dat ik ermee gestopt ben. Ook dit mag mijn Vistadokter op afstand voortaan doen. 

Lees ook:Cijferneuken over Vista
Lees ook:Hulp nodig met de computer? Bel niet uw zwager!
Lees ook:Werkzoekende ICT-er met eigen makelaar
Lees ook:Hamburger, krantje, mailtje
Lees ook:Linux-dagboek, durf ik?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Genante zwagergesprekken

  1. Jan Voorbeeld

    Wat een baarlijke nonsen wordt hier weer beweerd. Weet de schrijver niet dat onlangs is aangetoond dat Firefox twee keer zoveel lekken had als IE7? En dat sommige er al een jaar in zaten?
    Kortom: dit geeft te denken over het niveau van deze figuur. Hij adviseert zeker ook Hitman Prut?

      /   Reply  / 
  2. Victor

    Ik denk dat schrijver dezes zijn informatie uit de praktijk haalt en niet uit onderzoeken die zijn verricht (en betaald) in opdracht van Microsoft.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>