Google lanceert eigen gOS, versie 2

De lancering van gOS – een Ubuntu-smaakje met toeters en bellen van Google – was geruisloos, afgelopen jaar. Het was de supergoedkope  Wal-Mart computer die de aandacht afleidde van het feit dat Google zich op de markt van besturingssystemen begeeft.

gOS wordt op de komende CES in Las Vegas wel groots neergezet. gOS bevat namelijk het complete dekstop-web-integratiepakket Google Gears. En wat wordt Google daar wijzer van? Dat Google nog meer te weten komt over de gebruikers en dus nog meer maatwerkreclame kan verkopen.

Intussen valt Google Microsoft aan op het domein waar Microsoft zo goed als heer en meester is: de dekstop-OS. Linux is er klaar voor, Google is er met een wereldwijd netwerk van vestigingen klaar voor en de consument is meer dan klaar met Microsoft. Hoge prijzen voor de slechte Vista hebben de weg gebaand voor een opmars van Google op het bureaublad.

Gears integreert internettoepassingen en dekstoptoepassingen. Op zich heeft dit ook de toekomst. De domme pc, die vrijwel alle data en software van internet verkrijgt, gaat de consumentenmarkt en de bedrijvenmarkt veroveren. Minder sores en geen kosten voor dure software. Dat kan allemaal zo goedkoop doordat straks onze beeldscherm gedomineerd gaan worden door Google-advertenties.

Gaat mijn voorspelling dan nu al uitkomen? 

Lees ook:Ook Microsoft Office op het web
Lees ook:Windows 7 ontrafeld, de toekomst aan een draadje
Lees ook:Linux: KDE 4 is bijna klaar
Lees ook:Vista SP1 is een fiasco: geen betere prestaties
Lees ook:Vista volgens Neelie Kroes

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Google lanceert eigen gOS, versie 2

  1. Jochem

    gOS is niet van Google. Kijk maar op hun website http://thinkgos.com. Onderaan staat dat ze geen relatie hebben met Google.

    In werkelijkheid is gOS (Good OS) van Good OS LCC en hebben ze een Ubuntu Linux distributie willen maken die eenvoudig te gebruiken is, en hebben daar alle Google-functies aan toegevoegd. Zie ook http://shyamkol.blogspot.com/2007/11/microsoft-vs-google-gos-vs-windows.html

    In werkelijkheid is Google met een mobiel OS bezig, Android.
    Kijk hiervoor op http://code.google.com/android/

    Over je voorspelling kan ik niet veel zeggen, maar Google staat niet stil!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>