Peter R. de Vries en de waarheid

Journalistiek bewijs, is geen juridisch bewijs. Toch is Joran v.d. Sloot door de Nederlandse bevolking al veroordeeld en terechtgesteld. Hij is schuldig.

Aan wat Joran schuldig is, doet er niet toe, maar schuldig is hij. Niet omdat justitie dat vind, want die kon geen enkel bewijs vinden, maar omdat een heksenjacht nu eenmaal altijd een slachtoffer moet opleveren.

Peter R. de Vries begrijpt hoe dit werkt en begrijpt ook dat zijn uitzending miljoenen bezoekers zal krijgen. Het programma Peter zoekt Joran is commercieel nog beter dan Boer zoekt Vrouw. Vanavond zal dat blijken. Ik schat bijna zes miljoen kijkers.

Maar ook Peter zal niet met hard bewijs komen. Hard bewijs begint bij een lijk, want voorlopig is nog niet eens bewezen dat Natalee dood is, laat staan vermoord. Zolang er geen lijk is, is er geen moordenaar. Alles wat Peter kan doen is verklaringen van deze en gene en stiekeme opnames van Joran laten zien en horen. Gekochte verklaringen, want journalisten mogen verklaringen betalen. Juristen en politie mogen dat niet. Terecht.

Joran is de meest geloofwaardige leugenaar 

Als Joran één ding wel bewezen heeft, is het zijn gebrek aan fatsoen. Hij is een makkelijke leugenaar. Zegt hij nu: ik heb het verhaal op die stiekeme opname van Peter R. gelogen, dan is dat geloofwaardiger dan het verhaal van Peter R. zelf. Want als iets geloofwaardig is gebleken, dan is het de leugenachtigheid van Joran.

Zonder lijk, zonder harde sporen, zonder feiten, kan er geen sprake zijn van bewijs, laat staan van een opgeloste zaak. Journalstiek bewijs is namelijk iets heel anders dan juridisch bewijs. Journalisten en vooral lezers en kijkers nemen erg makkelijk een verhaal aan als waarheid. Story, Party en Privé bewijzen dit elke week opnieuw. Mijn verwachting is dat Peter's verhaal het niveau van onze drie roddelbladen niet zal overstijgen. Ik kijk vanavond geen t.v.

Wordt vervolgd…: namelijk hier, met mijn reactie erbij

Zie ook: Is Peter R. pootje gelicht?

Zie ook: Peter R. de Vries en de waarheid (deel 3) 

Lees ook:Is Peter R. pootje gelicht?
Lees ook:Peter R. de Vries en de waarheid (deel 2)
Lees ook:Peter R. de Vries en de waarheid (deel 3)
Lees ook:Heksenjacht naar Joran vd Sloot
Lees ook:Politiek, recht of kijkcijfers

24 Reacties // Reageer

24 thoughts on “Peter R. de Vries en de waarheid

 1. schilstra

  Ik vind je reactie wel heel erg anti P de Vries. Het is een mediacircus, eens maar dat wil niet zeggen dat wat de Vries heeft te vertellen niet waar is. Na de uitzending bij Pauw& Witteman kreeg ik meer wantrouwen richting Joran dan richting de Vries. Joran is op zijn minst een persoon die geen benul van fatsoen heeft. Ik kijk wel

    /   Reply  / 
 2. Helen

  Ben het helemaal met de schrijver van dit blog-stuk eens. Ik kijk lekker niet, want een objectieve documentaire krijg je toch niet te zien. En die PRdV gaat alleen voor zijn eigen eer en glorie. Ik laat justitie en politie wel het werk doen en lees het wel als het bewezen is dat Joran iets met de verdwijning van Natalee te maken heeft.

    /   Reply  / 
 3. Mike

  Wat een geblaat. Beetje jaloers op Peter de Vries? Dat hij zoveel goede dingen doet tegen de misdaad. Of ben je ook ooit dankzij hem achter de tralies gekomen :) ?

    /   Reply  / 
 4. Victor

  De reacties bewijzen eens te meer dat Journalistieke waarheid iets anders is dan feitelijke waarheid.

  Mensen als Mike en Schilstra denken in termen als Voor of Tegen. Blijkbaar denken ze dat ik Tegen Peter R. ben, terwijl ik alleen maar zeg dat Journalistiek bewijs iets anders is dan Juridisch bewijs.

  Het oplossen van een misdaad gaat waarheidsvinding. Waarheidsvinding gaat over het verschil tussen Feit en Mogelijkheid.

  Peter R. kan als Journalist zich bezighouden met het aannemelijk maken van mogelijkheden. Justitie moet veel verder gaan en moet feiten bewijzen.

    /   Reply  / 
 5. bacalao

  Dode mensen kunnen niet telefoneren! Er zijn verklaringen dat Natalee om 4 uur snachts heeft gebeld naar haar moeder. Op dat tijdstip zat Joran thuis op het internet te surfen. Het verklaart waarom haar moeder al zo vroeg op Aruba is geland met voorbedrukte posters “we can work it out, call me”. Over dat tijdstip heeft ze valse verklaringen afgelegf, die onlangs zijn ontmaskert. Nat staat daarnaast (gaag)op de video van haar hotel. Haar vader verklaarde daarover: “kan haar heel goed zijn”, Haar moeder zei” het is haar niet want Natalee heeft een grotere neus en geen borsten. Joran is een eikel maar onschuldig.

    /   Reply  / 
 6. eliza

  Natalee op video.
  Inderdaad heeft Julia Renfro, Amerikaans journaliste op Aruba, daarover geschreven. Zij heeft de video samen met Beth gezien. Zelfde postuur zelfde kleren als op het “avondje stappen” met Joran. Ze staat naast haar vriendinnen. Waarschijnlijk net die 4 vriendinnen die hebben geweigerd zich te laten ondervragen door de FBI

    /   Reply  / 
 7. Victor

  Bacaloo en eliza. Leuke feiten. Kun je die bewijzen? Ik ben erg beniewd naar die verklaringen en naar de video. Alle bewijzen (docs, URL’s, video’s, etc.) graag mailen naar:

  [email protected]

    /   Reply  / 
 8. m.corbet

  na de uitzending is in mijn ogen de gene die zegt dat natalie door eigen toedoen haar dood is veroorzaakt door drank of drugs dan ook . dan bebrijp ik nog steeds niet waarom je iemand in zee moet dumpen. als je de politie belt weet je toch als je zo intelligent ben als meneer joran dat de waarheid boven water komt als ze is overleden aan een overdozes of wat dan ook,dan komt door foresich onderzoek toch alles boven water. waarom zou je datrisico lopen om de aandacht op je zelf te storten. ik zou denken dat joran iets anders heeft gedaan om zijn onschuld te verdoezelen

    /   Reply  / 
 9. Valerie

  JORAN IS EEN MOORDENAAR!!!!! PETER HEEFT ZIJN WERK GOED GEDAAN. JORAN IS EEN VIEZE EGOISTISCHE, ARROGANTE KWAL. ZIJN BALLEN AFSNIJDEN EN OP EEN STOEL VASTBINDEN EN HEEL EEN HELE LANGZAME PIJNLIJKE DOOD. DAARNA IN STUKKEN SNIJDEN EN IN ZEE DUMPEN.

    /   Reply  / 
 10. nikky

  ik wou het nou niet zegge maar we hebben aardig de zelfde gedachte denk als joran zich laat op merken op straat dat die kan rennen voor zijn eigen leven zo ga je namelijk niet met mensen om.

    /   Reply  / 
 11. Magica woman

  Ik denk dat de heer die hierboven het verhaal heeft geschreven weleens gelijk kan hebben, het zal ondanks de ‘verklaringen’ van joran van der sloot op tape, niet kunnen worden aangedragen als bewijslast om er weer een zaak van te maken, het ontbreekt namelijk aan hard bewijs materiaal. Er is geen lichaam, die man in dat bootje is vaag mogelijk weer gelogen door joran,en klopt het weer niet met de werkelijkheid. Het wordt allemaal erg moeilijk. Dat joran van der sloot een medogenloze harteloze psychopaat aan het worden is die er niet voor terugdeinst het criminele pad op te gaan, dat lijkt me wel duidelijk, en ook hoe ie vrouwen behandeld als oud vuil zonder respect!! Peter r de vries had denk ik ook nog wat verder en langer undercover moeten gaan met zijn actie, om feiten boven tafel te krijgen. Zoals wie is nu die man in dat bootje e.d sporen in de boot e.d, gymschoenen zoeken. Ben benieuwd hoe dit afloopt. Joran heeft nu denk ik de media achter zich aan,en idd geen rust meer, geef hem maar TBS en een opvoed cursus, want z’n ouders hebben hem denk ik te verwend,en kunnen hem niet aan, nu is het een gevaarlijke psychopaat aan het worden.

    /   Reply  / 
 12. Victor

  Tja, als je iedereen die onbeschoft is tegen vrouwen wilt opknopen, kastreren en dergelijke, dan wordt Nederland alsnog een Amazone-maatschappij. Kan ook gezellig zijn.

    /   Reply  / 
 13. Saskia

  Je zat er in iedergeval niet ver naast met je zes miljoen kijkers! Dat is in iedergeval zeker? De rest? Time will tell…

    /   Reply  / 
 14. Victor

  Zeven miljoen zelfs. En eerlijk gezegd dacht ik dat ook, maar het leek me onmogelijk dat Peter R. meer kijkers zou krijgen dan de elfstedentocht van 1985.

    /   Reply  / 
 15. Manon

  Als je dat echt vind, ben je net zo erg Valerie

    /   Reply  / 
 16. sylvia

  geef die kwal maar zijn schadevergoeding
  geef hem maar zijn huisje in spanje
  laat hem maar in die straten daar lopen alleen en laat alle stieren die er daar zijn op hem los,nederland is zo tolerant.
  wijzig de wetten hier en ga terug naar de
  middel-eeuwen.
  verwend achterbaks jong en verziekt door pa-ma,pa kan ook naar een andere baan gaan uitkijken die noemt zich aankomend rechter!
  wees wijs pa en geef je zoon aan.
  Alle eer voor peter r de vries en zijn mensen
  Als het mijn dochter van 17 en 22 jaar zou
  overkomen speel ik zelf voor RECHTER.

    /   Reply  / 
 17. sylvia

  ik doe een oproep aan jou joran!!!
  Als jij niet wordt gestraft zal jij altijd
  achterom blijven kijken.
  je zal altijd met een pistool onder je kussen
  slapen (slapen als een baby)
  jou leven is geeindigd op 3-2-2008.
  je zal nooit geen meisje meer krijgen,
  je zal nooit trouwen,
  je zal nooit kinderen krijgen,
  je zal nooit -nooit-nooit meer leven zoals
  je nu geleefd hebt en waarom -waarom heb jij
  jou leven zo verziekt, en heb jij je vrienden
  zo verraden, geen ene schoonmoeder zit meer op jou te wachten en ik hoop dat je reageer!!
  en dat je eindelijk naar de politie stapt,
  want dan zal nooit meer kunnen worden omgezet
  in misschien, en anders ben je het niet waard
  om te leven.

    /   Reply  / 
 18. Dus

  Maar Sylvia toch. En dat allemaal omdat jij denkt dat Joran schuldig is. Want feitelijk bewijs is er gewoon niet. Of vind je dat onze strafwet ook moet worden afgeschaft.

  Nieuwe wet: als Sylvia iets vindt, dan moet Barbertje hangen.

    /   Reply  / 
 19. Madelief

  Weet je waar ik nou ook zo ziek van wordt? Van al die spel- en stijlfouten…..Naar mijn idee staat dit gelijk aan de domheid van het Nederlandse volk in het algemeen. Ga eerst eens een beetje normaal Nederlands leren schrijven en kom dan nog maar eens terug met een genuanceerde en foutloze mening….

    /   Reply  / 
 20. gerben

  zet die joran toch gewoon op het vliegtuig
  naar Amerika.
  Daar weten ze er wel raad mee.

    /   Reply  / 
 21. Paulus

  Als je het goed inschat en je inlevingsvermogen op lostlaat, dan wil ik alleen iets kwijt over het stukje toe Nathalee onwel werd. Ik ben van mening dat Joran het drankje had gekocht voor Nathalee (bacardi shot 151) maar daar ook iets in heeft gedaan. Toen Nathalee volgens zijn eigen verhaal onwel werd, zegt hij dat hij in paniek raken. Er zijn 2 verschillen manieren om te doen als je in die situatie in paniek zou raken. Het ene is dat toen ze onwel werd, dat Joran direct de alarmcentrale zou kunnen bellen.Hij zou ook vervolgens daarna weg kunnen gaan nadat hij gebeld had. Maar hij was zo in paniek dat hij daar niet aangedacht zou hebben. Het andere is : Hij wist wat hij in haar drankje had gedaan, daarom in paniek is geraakt en dan (zogenaamd) zijn vriend een zekere Daurey gebeld heeft, niet om te laten komen helpen maar om van het lichaam afkomen. Zou deze Daurey ook zijn eigen vader kunnen zijn???

    /   Reply  / 
 22. Victor

  Allemaal leuke en plausibele gedachten. Maar helaas, meer ook niet.

  Te weinig om met z’n allen met brandende fakkels en witte kappen op het hoofd naar Drachten te gaan en Joran te lynchen.

    /   Reply  / 
 23. Houserule

  Hee Victor ben jij het geweten van de Justitie of zo.
  of ben je gewoon zo’n bijdehandeje die er (zogenaamd) niet bij wil horen???!!!

    /   Reply  / 
 24. Victor

  Heb je nog andere keuzes voor me, Houserule?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>