Machtsgreep op het verleden!

Wikipedia zoekt een Content-rechter. Geen onbeduidend baantje, want deze rechter bepaalt mede hoe onze geschiedenis er over enkele jaren uitziet. Deze rechter kan goed kwaad maken en kwaad weer goed. Deze rechter bepaalt of Maxima geboren is als stronthoer (zie mijn blogje) en of Mabeltje wel of niet heeft liggen vozen met de grootste crimineel van Nederland Klaas Bruinsma. 

Wikipedia is inmiddels de grootste encyclopedie ter wereld en beschrijft de geschiedenis, gezien vanuit de participanten en toeschouwers. Dat geeft veel subjectieve artikelen die in de loop der jaren worden aangescherpt door allerlei bijdragers. Bij klachten en conflicten, moet de rechter bepalen hoe het artikel uiteindelijk wordt en hij of zij zal het artikel ook afsluiten, zodat er niet verder mee geknoeid kan worden.

Zo'n rechter wordt je niet zomaar. Om te kunnen solliciteren moet je minstens 100 lemma's zelf geschreven hebben en aan minstens 1000 lemma's bijgedragen hebben. Dat is niet niks. Niks is wel wat je ervoor betaald krijgt. Niks dus. Dat hoeft ook niet, want het is een grote eer om te mogen beslissen over de status van ons verleden.

Zouden er ook nog hogere rechters zijn waar je dan weer in beroep kunt tegen een uitspraak? Misschien is het een leuke zet voor iemand van Justitie (die kunnen toch zo moeilijk met Wikipedia overweg) of wellicht Ruud Lubbers om een machtsgreep te doen over het verleden. Want wie de macht heeft, heeft de toekomst. 

Lees ook:Internetjournalist deugt niet maar voldoet wel
Lees ook:“Maxima stronthoer”: ambtenaren spelen weer met Wikipedia
Lees ook:Nederland heeft moeite met web 2
Lees ook:Google en Wikipedia nemen de wapens op
Lees ook:En.nl: journalistiek op z’n Wiki’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>