RVD twittert voor premier Mark Rutte

De media stonden er gisteren bol van en de Twitter TL liep over van het nieuws dat Mark Rutte nu op alle social mediaplatforms te vinden is. De premier, die al een Twitter-account had, is nu ook te volgen op Facebook, Google + en Hyves.

Iedereen die de politieke baas van ons land toevoegt en veronderstelt dat hij ook interactief met social media aan de slag gaat, komt van een koude kermis thuis. Rutte blijkt al die platforms wel te gebruiken om kond te doen van zijn activiteiten, maar het lukt hem helaas niet te reageren op de reactie die daar weer op komen.

Alhoewel hij in een persbericht van Google aangeeft op gezette tijden probeert in te gaan op reacties van volgers, zal in de praktijk de RVD de antwoorden namens de premier geven.

Hoewel het volk van harte wordt uitgenodigd vragen te stellen, kan de RVD niet garanderen die dat allemaal worden beantwoord. ‘Dit is nieuw terrein voor ons. Ze worden wel gelezen’, aldus de Rijks Voorlichtingsdienst tegen de Volkskrant.

De stand van zaken:

  1. Twitter: 52.000 volgers
  2. Facebook: 785 likes
  3. Hyves: 519 vrienden
  4. Google +: in kring van 1.059 mensen

 

 

Lees ook:Mark Rutte ruilt Hyves-vrienden in voor Twitter-volgers
Lees ook:Mark Rutte dikke hit op Twitter | Trending topic
Lees ook:Tweetup met André Kuipers in de ruimte
Lees ook:Rihanna verslaat Lady Gaga als Social Media Queen
Lees ook:Onderzoek: Nederlandse merken benutten social media nauwelijks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>