Google Person Finder helpt bij zoektocht slachtoffers Japan

Google heeft voor familie en kennissen van slachtoffers en vermisten van de aardbeving en tsunami in Japan Person Finder gelanceerd.
Google’s Person Finder is een database van mensen die vermist zijn.

Mensen die iemand zoeken kunnen op Person Finder een profiel van de vermiste aanmaken, inclusief foto en informatie zoals waar de persoon als laatste gezien is. Internetters kunnen de database doorzoeken en eventueel aangeven als een persoon gevonden is.

Slachtoffers die zichzelf in veiligheid hebben weten te brengen of weten waar een vermist persoon zich bevindt kunnen op de site een boodschap achterlaten. Op dit moment zijn er 6900 records aangemaakt, een aantal dat naar verwachting de komende uren snel zal oplopen.

Google heeft dPerson Finder voor het eerst ingezet tijdens de aardbeving in Haiti in januari 2010 en een paar maanden later bij de aardbeving in Chili.

Lees ook:Google stroomlijnt informatiebehoefte in getroffen Japan
Lees ook:Google met meer tools en social media over Japan
Lees ook:Belangrijkste websites over aardbeving en tsunami Japan | Blogs, maps, nieuwsfeeds, Twitter, Facebook [ UPDATE ]
Lees ook:Mobiele app traceert slachtoffers bij rampen | Mobile savior
Lees ook:RECAP: sociale media een week na de ramp in Japan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>