Mark Rutte zet 22.000 Hyves-vrienden aan de kant

mark_rutte_stopt_met_hyvesMark Rutte is nog geen dag in functie als minister-president of hij is al in de greep van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Ik kan me tenminste niet voorstellen dat hij dit zelf verzonnen heeft.  Rutte meldt namelijk vandaag op zijn Hyves-blog dat hij stopt met het bijhouden van zijn Hyves-profiel.

Hij was de afgelopen vier jaar een actief Hyver. Hij maakte videoblogs en schreef blogs voor zijn ruim 22 duizend Hyves-vrienden. ‘Hoe leuk ik het ook heb gevonden om via Hyves met jullie in contact te zijn, en mijn belevenissen met jullie te delen, toch ga ik daar vanaf dit moment een punt achter zetten. Ik heb de afgelopen periode al gemerkt dat het lastig was om tijd vrij te maken voor Hyves, dat zal de komende periode niet anders worden’, aldus Rutte op zijn blog.

In tegenstelling tot andere politici is Mark Rutte nu niet meer actief op sociale netwerken.

Ik vind het zowel uit het oogpunt van communicatie als politiek een zeer onverstandige zet.

Je zet niet ineens je 22 duizend Hyves-vrienden aan de kant, Mark!

Lees ook:Op naar de 300.000: Balkenende mag weer vrienden werven op Hyves
Lees ook:Mark Rutte ruilt Hyves-vrienden in voor Twitter-volgers
Lees ook:RVD twittert voor premier Mark Rutte
Lees ook:Hyves start mobiel netwerk
Lees ook:Telegraaf neemt Hyves over

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Mark Rutte zet 22.000 Hyves-vrienden aan de kant

 1. Tom

  Tjonge, Jonge: alsof je je vrienden aan de kant zet als je niet meer hyves gebruikt… Hoe diep kun je zakken als mensen je je dat kwalijk nemen. Mark kan beter zijn echte vrienden wat tijd gunnen dan 22000 nep-vrienden: Het zijn gewoon contacten, vaak nog eenzijdig ook. je echte vrienden kun je ook zonder Hyves bereiken.

    /   Reply  / 
 2. Peet

  Balkenende maakte tijdens zijn regeerperiode zelfs actief gebruik van Hyves. Lijkt me sterk dat dit een ‘ingreep’ is van de RVD.

    /   Reply  / 
 3. Gert Meijboom Auteur

  Zou Mark Rutte het zelf bedacht hebben? Ik geloof er niets van, Peet. Maar wie weet :-)

  Uit het handboek voor bewindslieden:
  De volgende gedragsregels gelden uitdrukkelijk ook voor de zogeheten ‘social media’ of web 2.0-middelen (zoals Hyves, Linkedin en Twitter). Bewindspersonen
  doen niet vooraf, niet tijdens en niet achteraf mededelingen uit de ministerraad via deze kanalen. Bij de naamvoering en invulling van deze kanalen moet de functie van de bewindspersoon centraal staan en niet de persoon. Eveneens geldt dat de inzet van digitale communicatiemiddelen de vorming of uitleg van beleid moet dienen, niet de profilering van de bewindspersoon. Om verwarring tussen de bewindspersoon en privépersoon (of partijpoliticus) te voorkomen, beperken bewindspersonen zich tot één account per platform.

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Mark Rutte ruilt Hyves-vrienden in voor Twitter-volgers | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>