Ministers Rosenthal en Clinton strijden voor internetvrijheid

Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken gaat zich hard maken voor internetvrijheid. Hij trekt daarvoor een bedrag van zes miljoen euro uit.

Dat heeft hij gisteren bekend gemaakt voorafgaand aan een door hem georganiseerde conferentie over vrij internet.

De conferentie waaraan ook bedrijven als Google, Twitter en Facebook deelnemen, moet leiden tot een coalitie. Daarin gaan landen, bedrijven en maatschappelijke organisaties zich sterk maakt voor een internet dat voor iedereen open staat en toegankelijk is.

Het is voor Rosenthal onaanvaardbaar dat websites worden geblokkeerd, inhoud wordt gemanipuleerd en dat bloggers worden aangevallen en gevangengezet.

Hilary Clinton

De bewindsman weet zich daarin gesteund door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hilary Clinton. Ze gaf aan bescherming te willen voor vrijheid van meningsuiting.

De conferentie komt volgens haar op een goed moment ‘omdat internetvrijheid een belangrijk onderwerp is in deze tijd en de wereld nog jaren zal be├»nvloeden’.

Het geld is bestemd om bloggers en cyberactivisten te steunen in landen met een repressief bewind. Daarvan kan onder meer noodinternet geregeld worden als het systeem is platgelegd.

 

 

 

Lees ook:Twitter gaat berichten censureren
Lees ook:Google mag SM-foto’s oud-topman Formule 1, Max Mosley, niet indexeren
Lees ook:KOFFIEDIK 2008: Vrijheid van meningsuiting onder druk
Lees ook:TOP 5 Bah in 2007
Lees ook:Geldt de wet niet in Den Haag?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>