Rel over toegangscodes iPhone: mediamisser maakt Apple nerveus

Softwaremaker Daniel Amitay verzamelde via zijn iPhone app Big Brother Camera Security ruim 200.000 wachtwoorden van iPhone-gebruikers.

Uit een analyse van al die wachtwoorden bleek – iets dat al jarenlang bekend is – dat mensen zeer onzorgvuldig omspringen met wachtwoorden en toegangscodes.

Amitay maakte bekend dat de drie meest gebruikte toegangscodes om de iPhone te vergrendelen en te ontsluiten 1234, 0000 en 2580.
Wereldnieuws op nieuwssites, blogs en social media.

Maar is het dat wel ?

Nee hoor, een grote mediamisser.

Sinds er (bank)pasjes, creditcards en smartphones zijn, ontdekt wel iemand dat mensen erg slordig met hun wachtwoorden omspringen en hebben media weer iets om te publiceren.

Daniel Amitay wilde iPhone-gebruikers alleen maar waarschuwen. Maar Apple werd zo nerveus van al die nieuwsberichten dat ze de app Big Brother Camera Security onmiddellijk en zonder onderzoek uit hun app store hebben verwijderd.

De app store groeit Apple een beetje boven het hoofd zo lijkt het. Want als ze de app goed hadden bekeken, hadden ze kunnen zien dat Amitay geen hacker of cybercrimineel is.

Dat lijkt Apple ook in te zien, want ze zijn weer in gesprek met Daniel Amitay. Hopelijk is zijn handige Big Brother Camera Security app snel weer beschikbaar in de app store.

En voor wie het nu nog niet weet: gebruik niet van die voor de hand liggende wachtwoorden, sukkel!

Maar stel je voor dat een app ontwikkelaar wel kwade bedoelingen heeft?

Lees ook:Deelneemster Big Brother live op TV verkracht (video)
Lees ook:iPhone verdringt digitale camera | Social photo revolutie
Lees ook:Hacker zet 14 miljoen gestolen wachtwoorden online
Lees ook:Apple lanceert in september snellere iPhone
Lees ook:Zo ziet de iPhone 5 er uit

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rel over toegangscodes iPhone: mediamisser maakt Apple nerveus

  1. Hypnotosov

    Als het goed is controleert Apple alle apps voor ze in de app store gepubliceerd worden, mocht er onverhoopt toch een kwaadwillende app tussendoor glippen dan is er nog geen man overboord. Het gaat namelijk helemaal niet om toegangscodes voor de iPhone, maar om wachtwoorden voor deze specifieke app.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>