Haatcampagne tegen officier van justitie na tweet over Alphen

De tweet van landelijk verkeersofficier van justitie Koos Spee over de schietpartij in Alphen aan den Rijn is aanleiding tot een haatcampgagne tegen hem.

Spee twitterde ‘Vreselijk drama in Alphen a/d Rijn, pers besteedt veel aandacht, schril contrast met de belangstelling voor jaarlijkse herdenking 700 verkeersdoden’.

Deze tweet is bij een aantal mensen verkeerd gevallen. Omdat Alphen aan den Rijn nog in diepe rouw verkeert, vinden ze een dergelijke opmerking niet gepast. Erg slim is het inderdaad niet, maar om dan een website te starten waarin wordt opgeroepen om Spee te ontslaan, is walgelijk.

De tweet werd ontdekt door Autoblog. De verkeersofficier stelt de misdragingen van automobilisten vaak aan de kaak. En dat valt bij veel autubestuurders niet in goede aarde. Het leverde Spee onder andere bijnamen op als flitskoning, flitsofficier en bermgraaier.

De tweet van Spee is niet gepast, is dom, maar de haatcampagne is respectloos.

Lees ook:Politie zoekt actief naar dreigementen op social media
Lees ook:Schietpartij Alphen leidt tot stortvloed aan Twitter-berichten
Lees ook:Geen Stijl gaat te ver in stuk over orgaandonatie Prins Friso
Lees ook:Pr-bureau op straat na dreigtweet over Duke Nukem Forever
Lees ook:Ad onder artikel Versio over rechtzaak na klaagtweet!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Haatcampagne tegen officier van justitie na tweet over Alphen

  1. Anne

    Ik vind dat Spee groot gelijk heeft. Hoe vreselijk het drama ook is, dat maakt die andere doden niet minder erg. Daar staan we niet genoeg bij stil. Daar kunnen we zélf wat aan doen!

      /   Reply  / 
  2. Je Ma

    Die reactie voor mij slaat helemaal nergens op. Waarom zou je in godsnaam zóiets gaan tweeten. Niemand heeft gezegd dat de doden in het verkeer minder erg zijn. Spee begint gewoon op een totaal ongepast moment over zaken uit zijn eigen belevingswereld te praten. De man moet verdomme z’n plaats weten voordat hij z’n mond open doet. Het is sowieso een heel ander verhaal want bij verkeersONGEVALLEN worden er toch niet opzettelijk mensen doodgereden? Ik heb echt geen respect voor Koos Spee.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>