Regels en wetten van internet

De EU-landen zijn op weg naar een akkoord dat politie in Europees verband ongekende vrijheid geeft om de privacy van burgers, ook zonder aanklacht of beschuldiging, te schenden. De EU zoekt ook naar wegen om receptenboeken voor bommen van het web te weren. Balkenende heeft deze week besloten dat de overheid niet een halfjaar maar twee jaar wil kunnen beschikken over de logbestanden van internetproviders. Google meent dat er op mondiaal niveau regels moeten worden ontwikkeld om de privacy van burgers te beschermen. Dezelfde Google logt wel alles wat via Gmail verzonden wordt om er commercieel voordeel mee te halen.

Internet is ontstaan en gegroeid als anarchistisch bolwerk. Alles kan en mag en iedereen is anoniem. Ultieme vrijheid dus. Maar vrijheid brengt verantwoordelijkheid met zich mee. En de mens is als een puber: genoeg vrijheidsdrang, maar niet de verantwoordelijkheid die daarbij hoort.

Welke verantwoordelijkheid moet de moderne digitale mens dan dragen in dit tijdperk van datapiraterij door overheden en mondiale ondernemingen? Versleutelen. Versleutel alles wat je via internet verstuurt.

Lees ook:TOP 5 Bah in 2007
Lees ook:Privacy op de pc
Lees ook:Google tart privacy europeanen
Lees ook:Google mag Gmail mag niet meer gebruiken
Lees ook:Vrijheid van meningsuiting is mislukt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Regels en wetten van internet

  1. jeffrey van geluwe

    wil klacht indienen tegen website, die me privacy schend, oĆ¹dat er volgens de regels geen winstbelang mag zijn en werd gevraagd om een verschil te betalen door hoeren terwijl deze website iedere vorm van misbruik vermijd??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>