WiMax is nieuwe standaard voor draadloos internet

WiMax, gedragen door Intel, is door de ITU (VN-organisatie voor telecom) gekozen als nieuwe standaard voor draadloze communicatie. Het lijkt een opvolger voor UMTS te worden, waarbij eigenlijk geen verschil meer bestaat tussen draadloze telefonie en draadloos internet.

WiMax moet niet worden verward met WiFi. WiMax is een dienst die gebruikt gaat worden door de telecomaanbieders. WiFi is een draadloos netwerk dat binnen bedrijven maar ook bij mensen thuis gebruikt wordt om de computers met een modem of een server te verbinden.

Volgens critici weet WiMax zelf ook niet altijd het verschil tussen zichzelf en WiFi: het schijnt WiFi-netwerkjes nogal te kunnen verstoren. 

Lees ook:Draadloze SD-kaart voor draadloos uploaden van foto’s
Lees ook:Manon Thomas, gek op Mac
Lees ook:Vacantiegangers vaker online dan thuisblijvers
Lees ook:Draadloos internet 30 procent trager dan vaste lijn
Lees ook:Groen licht voor stadsdekkend draadloos internet in Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>