Lelijke mensen, lelijk jatwerk

lelijke mensenKluun doet er naief over, maar heeft blijkbaar veel gevoel voor marketing. De formule is simpel: zoek een website die in de picture staat en maak daar een persiflage op. Genoeg media laten BN'er Kluun gratis reclame maken voor zijn site, zoals Giel Beelen. En zo heeft Kluun in één klap een goed lopende website. Lelijkemensen.com, maar dan op z'n Tilburgs: lillekemeense.com.

De grap is leuk en al meer dan 100.000 mensen schijnen de site bezocht te hebben. Leuk, als grap gepresenteerd, als reactie op Mooiemensen.com. Heel erg maatschappelijk geangageerd van Kluun.

mooie mensenMaar wel een bijzonder professionele grap. De site is geen plakwerk van een schrijfgrage grapjas. Daar zit de site iets te goed voor in elkaar. Lillekemeense is vooral een kwestie van heel veel jatwerk. Plagiaat van begin tot eind.

Dat begint met de vormgeving. Letterlijk gekopieerd van Mooiemensen.com. Je kunt dit natuurlijk goedpraten als artistieke grap, als persiflage, maar het blijft jatten. Ik vraag me af of Mooiemensen.com hier nog iets aan gaat doen.

Ook veel personages op Lillekemeense zijn geleend. Maar ik weet nu al wat Kluun hierover zal zeggen:

"Ik ben niet verantwoordelijk voor wat andere mensen op mijn site zetten."

Kluun kan er trots op zijn: hij is gepromoveerd tot de Adriaan van Dis onder de webuitgevers.

Lees ook:Mooiemensen.com gooit Xander te grabbel
Lees ook:1.000.000 pixels te koop
Lees ook:Leuke campagne voor Baardmans
Lees ook:Nep Xander zoekt date
Lees ook:CBS maakt zich weer eens nutteloos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>