Lief Linux-dagboek. Kubuntu valt af, jammer.

Ik voel me net zo afvallige Christen die pas weer gaat bidden en een kerk bezoekt als er maar voldoende ellende voor de deur staat… Maanden niets laten horen en nu ineens weer aan het Linuxen. Werkte ik al die tijd dan stiekem met Windows? Nee, maar Linux Mandriva ging gewoon te soepel. Ik hoefde niets te doen, niets te repareren, geen moeilijke virussen verwijderen e.d.

Maar nu zoek ik ook de juiste Linux-smaak voor mijn grote zware AMD64 werk-pc, met raid-schijven e.d. Dus dan maar weer eens de nieuwste live-cd's downloaden en testen. En zoals ik in mijn vorige blogje hierover al meldde: Ubuntu toont zich het allervriendelijkst. 

Dus nu Kubuntu getest wat eigenlijk natuurlijk hetzelfde zou moeten gaan als Ubuntu, want het enige verschil is de KDE-schil. Mijn voorkeur gaat eigenlijk ook uit naar KDE. Maar helaas. Kubuntu gaf niets dan problemen van de eerste tot de laatste minuut met installeren en later met draaien.

Ook niet de relevante info gevonden om de problemen op te lossen. Eigenlijk had ik daar helemaal ook geen zin in. Ubuntu deed het gewoon meteen, dus dan is het onzin om te gaan lopen sleutelen, alleen maar omdat dit een iets ander schilletje heeft. Het lijkt er dus op dat ik binnenkort naar de kerk ga. Om te trouwen met Ubuntu. Want als mijn zware werkpaard eraan moet gelovene, dan gaan ook de andere pc's en mijn laptop om. En daarmee basta.

Lees ook:Lief Linux-dagboek… Mandriva, Ubuntu of Kubuntu?
Lees ook:Linux steelt van Windows
Lees ook:Linux communiceert als een puber
Lees ook:Zet Linux op je PS3
Lees ook:Linux is niet voor watjes

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Lief Linux-dagboek. Kubuntu valt af, jammer.

  1. Reinout van Schouwen

    Wel eerst een echtscheiding voor Mandriva aanvragen he, voor je met Ubuntu trouwt. ;)

    Benieuwd naar je ervaringen met de GNOME-desktop. Probeer ook de Epiphany-webbrowser eens!

      /   Reply  / 
  2. Victor

    Ja Reinout,

    Ik voel me wel een beetje een vreemdganger. Mandriva heeft me goed gediend om Linux te leren kennen en nu het eenmaal loopt, stap ik misschien over.

    Schaamrood…

      /   Reply  / 
  3. John

    Het ene hoeft het andere niet uit te sluiten.

    Na installatie van Ubuntu kan je via het pakketbeheer het meta-pakket kde-desktop installeren. Dit installeert alles wat nodig is voor (jawel) een KDE desktop EN nog wat meer KDE programma’s.

    Na installatie uitloggen en voordat je opnieuw aanmeld onder Opties KDE selecteren als Desktop en Simplified Chinees als taal.

    Succes verzekerd.

      /   Reply  / 
  4. r0n.

    Beste Victor,
    Na dit verhaal gelezen te hebben, zie ik, dat je vast zit aan KDE :-)
    Zoals John al aangaf, kan je beide desktops (en ook nog de Xubuntu-desktop erbij) gewoon naast elkaar installeren onder (?)Ubuntu.
    Ubuntu is gewoon goed (punt).
    De desktop is en blijft een kwestie van smaak, of je kiest voor KDE, Gnome of XFCE.

    Succes met je keuze van desktop,
    Ubuntu staat voor vrijheid :-)

      /   Reply  / 
  5. Victor

    Voorlopig is mijn keuze dus Windows XP, omdat geen enkele Linux-distri op mijn pc wil (lees het artikel nog eens goed).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>