HP/De Tijd bezwijkt langzaam

HP/De tijdAl medio jaren '90 werd duidelijk dat de weekbladen als HP, De Tijd, Vrij Nederland en De Groene Amsterdammer het moeilijk hadden en nog moeilijker zouden krijgen. De fusie tussen HP en De Tijd was een voorbode hiervan.

Er wordt blijkbaar zo veel minder gelezen dat wederom HP/De Tijd het slachtoffer is. De Audax-top overweegt om het in de toekomst eens per twee weken te laten verschijnen. Natuurlijk vallen er ontslagen, omdat er minder achterkanten van advertenties volgeschreven hoeven te worden.

Op papier gaat het natuurlijk niet om een bezuiniging maar om een strategie die het blad moet 'transformeren naar een modern en sneller crossmediaal medium, door
uitingen mede via internet, radio en tv en door een veertiendaagse
printverschijning
’, zo meldt het persbericht.

Ondanks deze puur inhoudelijke strategie mag wel 30% van de journalisten het veld ruimen. Voor het vullen van de internetkaternen zijn blijkbaar geen journalisten nodig.

Lees ook:Forse stijging aantal bezoekers lokale nieuwssites Wegener
Lees ook:Liever iPad dan Windows-tablet, vinden Zeeuwse Statenleden (video)
Lees ook:Passieve software kost bizar veel stroom
Lees ook:Microsoft gaat EU-eisen ook uitvoeren, wat levert mij dat op?
Lees ook:Praktische neo-journalistiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>