YouTube beter nieuwsprogramma dan de NOS

Britse komieken doen meer journalistieke research dan de Nederlandse nieuwsprogramma's. Althans dat zou je kunnen concluderen als je de feiten (gecheckt en klopt) uit deze komische scetch vergelijkt met de achtergrond die de NOS en dergelijke over Irak uitzenden.

 

Heel in het kort: Amerika vestigt permanente legerbases in Irak om de 'rust'  te garanderen. Amerika bereidt ook een wet voor waarmee Amerika en Engeland bezit krijgen van 80 van de huidige olievelden in Irak en alle de voorraden die nog gevonden gaan worden.

Irak moet zich tevreden stellen met slechts 17 velden, die dan ook nog voor 20% worden afgeroomd door Amerikaanse oliebedrijven. De onrust in Irak, waar Amerika voor een groot deel de oorzaak van is, komt de Amerikanen dus bijzonder goed uit.

Vandaar de schokkende conclusie van de twee komieken: George Bush is geniaal.

Betere research

De Nederlandse media zijn lekker achter de persberichten aangehobbeld over het boek van Alan Greespan, voormalige baas van de Amerikaanse Federale bank. Genoeg smeuïge en licht verteerbare uitspraken in dat boek. Dus lekker makkelijk papier vullen.

In de hele discussie over Irak (en eigenlijk ook Afganistan) is een belangrijke uitspraak van Greenspan over het hoofd gezien: 'De oorlog van Irak gaan voornamelijk over olie'. Natuurlijk roept iedereen dat, maar als Greenspan het zegt, dan gaat daar meer dan een vermoeden achter schuil.

Beide komieken hebben een aantal feiten op een rijtje gezet en trekken hun eigen conclusie. In Nederland moet je daar dan weer mee oppassen; voor je het weet zit je twee dagen vast in de kerkers van Hirsch Ballin.

Lees ook:WikiLeaks publiceert grootste lek van militaire geheimen ooit
Lees ook:Viagra, penisvergroting, diploma’s en nu ook begraafplaatsen (2)
Lees ook:Nederlandse Kristen Schaal verovert smartphonemarkt VS
Lees ook:Gelukkig doet de EU nog niet aan softwarepatenten
Lees ook:Notebooks leggen het af tegen tablets

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>