Google is een ergere spion dan Big Brother

Google rijdt nu dus met autootjes door Europa en de V.S. en filmt straattaferelen. Die opnamen worden vervolgens zonder toestemming van de mensen die erop staat op internet geplaatst. Google zelf vindt de schending van privacy niet erg: er bestaat geen absolute privacy meer, aldus Google.

Wil je dus nog enige privacy op straat genieten, dan is de methode Karadzic aan te bevelen. Maar dan met een nepbaard en -pruik natuurlijk. Of trek een papieren zak over je hoofd, zodat je onherkenbaar bent.

Grappig detail is overigens dat een fotograaf die van de Google-auto's foto's wilde maken (bron: Volkskrant), werd weggestuurd. Foto's maken van die camera-auto's was verboden.

Lees ook:Google reageert: “Streetview is geen bedreiging van privacy”
Lees ook:Google tart privacy europeanen
Lees ook:Greenpeace helpt walvis(jagers) met Google Maps
Lees ook:Google zet Privacy-statement op voorpagina
Lees ook:Google stopt met maken van straatfoto’s in Duitsland

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Google is een ergere spion dan Big Brother

 1. Rob

  Privacy als je op straat loopt? Wat een onzin, Victor. Iedereen mag foto’s maken langs de openbare weg en die plaatsen. Daar is, al zo lang als er fotografie is, niks mis mee. Maar nu het ineens op internet staat (alsof dát iets nieuws is!), zou het een probleem zijn? Ik denk van niet.
  Overigens geldt dat ook voor de Google-autootjes. Knappe jongen die mij verbiedt een foto van die dingen te maken en ik zal het zeker doen als ik er eentje tegenkom.

    /   Reply  / 
 2. Victor

  Er zijn al heel wat media teruggefloten nadat ze de privacy van willekeurige voorbijgangers hadden geschonden, of erger nog, in een verkeerde context hadden geplaatst.

  Google is niet iedereen, Google is geen burgertje met een fototoestel, Google is een uitgever van media en behoort dus ook aan dezelfde regels te worden getoetst als andere media-uitgevers.

  De gemaakte Google-filmpjes worden geplaatst in Google Maps in een soort Street View functie. De exposure is enorm en van langere duur.

  De exposure van zo’n Google-filmpje is miljoenen malen groter dan de exposure van een foto uit jouw camera, Rob.

    /   Reply  / 
 3. Rob

  Ze staan er al op (voor de VS en delen van Japan, Frankrijk en Australië – zie Google Maps voor die gebieden) en het zijn geen filmpjes maar foto’s. Zelf nog niet gekeken zeker? De mensen op de foto’s zijn niet of nauwelijks te herkennen want de kwaliteit is niet geweldig. Nummerborden zijn niet te lezen. Ik snap niet waar men zich druk over maakt.

    /   Reply  / 
 4. Victor

  Geduld, Rob. Het worden filmpjes.

    /   Reply  / 
 5. Rob

  Zien is geloven.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>