Nieuwe Open Source music player Songbird

Eindelijk is versie 1.0 van Songbird geschikt voor het grote publiek. De player moet een antwoord zijn op de commerciële iTunes en MediaPlayer en het minder vriendelijke VLC (ook Open Source). Songbird lijkt uiterlijk veel op iTunes. Kwestie van mode en gebruiksgemak. Songbird is ook al meteen in het Nederlands beschikbaar.

Songbird voor de Mac biedt bij installatie aan om gesynchroniseerd te blijven met iTunes, wat handig is voor gebruikers van een iPod of iPhone. Voor Windows zal ongetwijfeld hetzelfde gelden. Songbird is ook voor Linux beschikbaar (686 en 64 bit) en dekt daarmee alle consumentenplatformen naadloos af.

Net als bij de Mozilla-producten werkt ook Songbird met plugins. Standaard worden meteen ad-ons bijgeleverd voor Quicktime Playback en voor de iPod. Radiostations kunnen hun eigen ad-ons maken en voor Shoutcast, LastFm en Mashtape zitten ze er al in.

Over een week ben ik klaar met testen en volgt hier een verslag.

Lees ook:Offline, online en nu offonline met Mozilla Prism
Lees ook:Hack een Mac
Lees ook:Oh Linux-gemeenschap, ik moet diep door het stof…
Lees ook:Lenovo gaat ultramobiel, en hoe!
Lees ook:Linux, zwaar ruk: leuk voor later

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe Open Source music player Songbird

  1. stephan

    VLC mag dan wel minder gebruikersvriendelijk zijn, al valt dat heel er mee in de laatse versie voor Ubuntu. Het is wel een hele krachtige player. Rechtstreeks ISO-dvd’s afspelen bijvoorbeeld.

      /   Reply  / 
  2. annie67

    Vreemd genoeg kent het grootste deel van de thuiscomputeraars (consumenten dus) het fenomeen RSS nog niet (is onlangs uit onderzoek gebleken). Deze nieuwe reader hookah maakt het fenomeen RSS toegankelijker.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>