Sonjabakkeren via Twitter: social media handig bij werken aan gezondheid

Wie denkt dat urenlang bloggen, twitteren en ronddwalen in de archieven van YouTube per definitie slecht is voor de gezondheid, zit er op zijn minst een beetje naast. Op Mashable.com betoogt blogger Ben Parr dat social media zich juist bij uitstek lenen voor het verbeteren van je gezondheid. En dan bedoelen we niet direct dat je met je iPhone naar de sportschool moet. Op je bureaustoel of languit op de bank met je laptop kom je ook al een heel eind, want gezond leven is bij uitstek iets wat je samen kunt doen.

Parr geeft een aantal tips:

1. Gebruik social media om je aan je voornemen te houden. Je kunt je doelen, verleidingen, hoogte- en dieptepunten met anderen delen via bijvoorbeeld Twitter, Hyves of Facebook. Je zult zien dat dit een goede stok achter de deur is voor jezelf en wellicht levert het je nog tips of aanmoedigingen op van anderen. Ook dienten als Remember The Milk kunnen handig zijn om nooit meer iets te vergeten.

2. Zomaar wat ‘schwarzeneggeren‘ of ‘sonjabakkeren‘ kan juist schade opleveren voor de gezondheid. Doe daarom eerst het nodige onderzoek naar de juiste methode voor jouw situatie. Dit kan uitstekend via allerlei weblogs (deze bijvoorbeeld, of deze) of door inspiratie op te doen via YouTube. Vergeet niet om verschillende methoden met elkaar te vergelijken: kritisch blijven is helaas nodig in deze branche, waarin veel kwakzalvers actief zijn.

3. Sluit je aan bij een sociale groep op internet. Daar (hier, of hier) vind je gelijkgestemden die je kunnen motiveren of controleren.

Lees ook:Social media expert is foute colporteur
Lees ook:Hoe bedrijven medewerkers screenen via social media
Lees ook:Trend: Online daten via mobiele app en social media
Lees ook:Atoomramp dreigt in Japan | Social media belangrijke informatiebron
Lees ook:EUtube goed bekeken, maar door wie?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>