Amsterdamse zedenzaak trending topic op twitter: twitterverbod in rechtzaal

Vandaag is het proces begonnen tegen Robert M. (28), de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak. Nog voordat de rechtzitting startte, waren hashtags als #zedenzaak en #RobertM trending topic op Twitter.

Veel van de reacties op Twitter zijn bedoeld als steun aan de ouderen van de kinderen die slachtoffer in deze zaak zijn geworden.

‘Sterkte, in gedachten bij de ouders en wens de ouders kracht’, schrijven verschillende twitteraars.

Onderwerp van gesprek op Twitter was ook het spreekrecht dat de ouders in de rechtzaal namens hun kinderen zullen krijgen en dat door de advocaat van M. werd aangevochten. ‘Walgelijk en verwerpelijk’, noemde iemand dat. Een ander vindt dat een zaak van de wetgever.

Twitterverbod

Er is grote interesse van de pers die niet uit de rechtzaal mag twitteren. Maar tijdens de schorsingen komt er genoeg informatie naar buiten, onder meer van rechtbankverslaggever Saskia Belleman van de Telegraaf, Edwin van de Berg van de NOS en Lara Rense van het Radio 1 Journaal.

Lees ook:Twitteren in de rechtbank: ja of nee ?
Lees ook:Acht op de tien peuters surft dagelijks online
Lees ook:Sociale media gebruikt bij voorlichting over leerplicht
Lees ook:Oranjespelers Twitteren er tijdens EK lustig op los
Lees ook:Twitterverbod voor getuigen in de rechtszaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>