Opvolger Windows Vista wordt Windows 7

Blackcomb, daarna Vienna en nu gewoon Windows 7. Direct na lancering van Vista is gestart met de opvolger: Windows 7. Het zal bij deze Windows-versie vooral draaien om een bredere gebruikersinterface, Bill Gates ziet dit als zijn grote taak binnen de computerwereld. Communicatie met de computer via meer zintuigen en apparaten. Dus: aanraakscherm, spraakherkenning (nu nog niet echt succesvol).

In een presentatie van ruim een uur ging Microsofts ontwikkelaar Eric Traut voor in op hypervisors, meerdere besturingssystemen op vanaf één server. Of dit het voorland van Windows 7 is: alles online, zelfs delen van het besturingssysteem, is niet duidelijk. In de presentatie viel verdacht vaak het begrip MinWin: een nieuwe slanke kernel waaromheen Windows 7 wordt gebouwd.

Fantaserend op de toekomst, kan ik me voorstellen dat een nieuwe Windows vooral een magere Windows wordt – MinWin. Via internet, waarin de verbindingssnelheden beduidend hoger worden, wordt de rest van Windows geladen. Dat kan dan specifiek zijn voor de taken die men wil verrichten. Zo kunnen toekomstige problemen rond hardware-compatibiliteit worden vermeden. Ook eigendomsrecht van Windows en DRM zijn zo beter in de hand te houden.

Het nieuwe patent van Microsoft om in de computer van een gebruiker op zoek te kunnen naar gebruikersgegevens om advertenties op af te stemmen, sluit hier ook op aan. Desktop-pc en internet vloeien naadloos samen. Minder software installeren, meer van internet gebruiken. Microsoft plaats op elke mogelijke plek een maatgesneden advertentie, ontleend aan de bestanden in uw eigen pc.

Lees ook:Windows 7 ontrafeld, de toekomst aan een draadje
Lees ook:Windows 7 niet op de markt maar nu al uitgekleed
Lees ook:MacOs X wel op Intel, niet op de pc
Lees ook:Zijn er dan geen problemen met Vista?
Lees ook:Eerste versie Windows 8 al 1 miljoen keer gedownload

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Opvolger Windows Vista wordt Windows 7

  1. henk

    sterf

      /   Reply  / 
  2. Victor

    Sorry, kun je dat toelichten?

      /   Reply  / 
  3. bas

    Misschien kan ik henk z’n reactie wat duidelijker maken… Ik dacht namelijk ook meteen aan het woordje sterf naar aanleiding van dit artikel. Het plaatsen van advertenties in mijn os vind ik niet zo fijn, al helemaal als deze gerelateerd zijn aan mijn (al dan niet vertrouwelijke) bestanden. Ik heb momenteel op mijn pc namelijk speciale programma’s geinstalleerd die dergelijk malware-gedrag buiten de deur houden, als microsoft hier nu zelf aan begint mogen ze imho sterven…

      /   Reply  / 
  4. Andere Bas :-)

    Ik heb laatst gehoord dat dit niet helemaal klopt. Want je bent dan namelijk enorm inbreuk aan het maken op de privacyregels die in bijna alle EU landen gelden. Ik meen ergens gelezen te hebben dat Microsoft je 2 keuzes verschaft.

    1. Je koopt Windows, advertentievrij en zonder gezeik van koop cardridge hier, en nieuw geheugen daar.
    2. Je download Windows gratis, maar met advertenties. Als je akkoord gaat met de voorwaarden mag je Windows gratis gebruiken, met de voorwaarde dat zij in je bestanden mogen neuzen en je daarop advertenties geven. Zelfde verhaaltje zit op de opvolger van Office. Hier is onlangs een groot artikel op tweakers over geweest.

    Dus het wordt 2 opties, kopen….of sterven onder de advertenties!!….en Ps, anders bellen we Neeltje Kroes toch ff op of dat wel mag ;)

      /   Reply  / 
  5. Victor

    Er zijn al veel pakketten die deze keuze bieden, zoals Eudora Mail. Ofwel gratis met reclame, ofwel betalen zonder reclame.

    Alleen het zoeken naar trefwoorden in jouw eigen bestanden voegt daar een nieuwe dimensie aan toe.

    Het is dus je eigen keus wat je wilt, en daarmee doet Microsoft (of ieder ander die deze voorwaarden hanteert) niets illegaals.

    Oplossing: neem Open Source, Linux met OOO werkt perfect. Geen Bill Gates meer nodig.

      /   Reply  / 
  6. Michiel

    oplossing drie: The Pirate Bay

      /   Reply  / 
  7. Stephan

    @Michiel

    Ik ga toch liever voor de OOO en OSSOS oplossingen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>