Facebook pakt hackers Koobface-virus aan

Anton Korotchenko, Stanislav Avdeyko, Svyatoslav E. Polichuck, Roman P. Koturbach en Alexander Koltysehv. Dit zijn de namen van de vijf hackers die Facebook terroriseren met het Koobface-virus.

In een verwoede poging terug te slaan, heeft het social mediaplatform de namen aan de New York Times bekend gemaakt, bericht de Telegraaf vandaag.

Het is niet de eerste keer dat Facebook informatie over de daders doorspeelt. Eerder al kregen de FBI en de Amerikaande overheid de namen, locaties en persoonlijke informatie van de hackers. Ondanks die inspanningen moest het social medianetwerk met lede ogen toezien dat er niets gebeurde.

De maat was vol toen Facebook foto’s traceerde van vacanties in tropische oorden als Bali waar de hackers aan het pot verteren waren. Met het bekend maken van de namen van de Russen slaat Facebook nu terug.

Koobface is een virus dat wordt verspreidt via nepberichten op Facebook. De geïnfecteerde computers worden daarna gevoegd bij een botnet. Door de rekenkracht van de aangesloten computers te combineren, kunnen aanvallen worden uitgevoerd op websites.

Lees ook:Websites politieke partij en omroep gehackt
Lees ook:Nederlandse pokeraars dupe van sluiting grote pokersites
Lees ook:Hoofd inlichtingendienst MI6 verslikt zich in Facebook
Lees ook:Olympische Spelen krijgen Social Media Hub (video)
Lees ook:Merken op social media populair door kortingen en koopjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>