iPhone 5 komt er aan: run op nanosimkaarten

De iPhone 5 komt er aan. Volgens berichtgeving van meerdere media vandaag, valt dat af te leiden uit de run op de nanoSim-kaarten.  De bron voor de berichtgeving is de The Financial Times.

Leveranciers krijgen de kaarten niet aangesleept nu Europese telecombedrijven tegelijk orders plaatsen voor de nanoSIM’s.

De kleine kaart wordt door Apple gebruikt voor het koppelen van het abonnement aan het toestel. De nanoSIM is 40 procent kleiner is dan de micro-SIM in de huidige iPhones en maakte het mogelijk nog smartphones nog lichter te maken.

Apple won SIM-oorlog
De kleine kaart is een nieuwe standaard SIM-chip die er mede is gekomen nadat nadat RIM, Motorola en Nokia een nieuw concept hadden ingediend. Het ontwerp is voor bijna voor 80 procent gebaseerd op Apple’s oorspronkelijke idee en voor de rest op het concept van de drie mobiele fabrikanten, berichtte het TechnologieBlog eerder al.

De drie providers kwamen met een voorstel nadat duidelijk was geworden dat Apple de SIM-oorlog zou winnen en de nanoSIM van Apple als standaard zou worden ingevoerd. Er bleef echter onenigheid over de daadwerkelijke uitvoering. Apple en Samsung omarmde al eerder het geopperde idee om samen te werken.

De iPhone 5 krijgt als eerste toestel een nano-SIM.

Productie iPhone 5 gestart
Blijkens berichtgeving van het IndustrieBlog is de massaproductie van de nieuwe smartphone van Apple inmiddels gestart.

Lees ook:Datum lancering iPhone 5 bekend: 12 september (video)
Lees ook:iPhone 5 overtreft Samsung Galaxy S III met dataverkeer
Lees ook:iPhone 5 wordt dunner dan iPhone 4S
Lees ook:iPhone 5 wordt op 5 oktober onthuld
Lees ook:Vandaag start rechtzaak in VS Apple vs Samsung (audio)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>