Microsoft moet weer dokken

Microsoft moet meer protocollen openstellen voor andere martkpartijen, zo oordeelt het Europees Hof in Luxemburg. Bovendien moet Microsoft bij elkaar een boete van 442 miljoen Euro betalen. Dit was geeist door de Europese Commissie.

Het verhaal hierachter is lang en saai, maar het komt weer op hetzelfde neer: Europa houdt niet van Microsofts slinkse wegen om via het monopolie van Windows de Europese IT-markt te overheersen.

Eiseres was onze eigen Neelie Kroes, die erg blij zal zijn met deze uitspraak. Kroes wist te melden dat ze een aanzienlijke daling van het marktaandeel van Microsoft verwacht als de molog inderdaad de uitspraak van het hof tot uitdrukking brengt in haar beleid en producten.

Lees ook:900.000.000 Euro boete voor Microsoft
Lees ook:Microsoft en Samba op één lijn dankzij onze Neelie Kroes
Lees ook:Windows verovert derde wereld
Lees ook:Kroes: snel internet sneller aanleggen
Lees ook:Microsoft moet weer bij Neelie op de pijnbank

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Microsoft moet weer dokken

  1. Cyril

    Hoi Victor, collegablogger. Welkom in het netwerk, ben benieuwd wat je allemaal gaat schrijven. Behalve voor de danceblog werk ik ook heel hard aan de nieuwssite van DAG, het laboratorium voor crossmedialiteit. Mocht je een vraag over DAG hebben of een reactie op het een of ander willen, dan kan ik je misschien wel verder helpen. Succes en groet.

      /   Reply  / 
  2. Fanny

    Die paar luttelle centen die het bedrijf nu kwijt is aan boetes, wegen niet op tegen de verdiensten die ze hebben dankzij hun monopolie-positie. Het wordt echt tijd dat er meer mensen kiezen voor een andere weg. Ik ga voor Linux!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>