Microsoft en Samba op één lijn dankzij onze Neelie Kroes

We hebben aan Neelie Kroes te danken dat Microsoft zijn Protcollendocumentatie heeft overhandigd aan Samba (dat is de fileserver-variant voor Linux), zodat Windows en Linux nu beter samen kunnen werken in één netwerk. Samba overhandigde het symbolische bedrag van 10.000 dollar om – na bemiddeling en een bindende uitspraak van de Europese Unie – dit protocollenboek in handen te krijgen.

Beide partijen geven in de pers natuurlijk hun eigen draai aan dit heugelijke feit. Samba noemt dit een overwinning voor de Open Source-wereld en benadrukt dat het betalen van de 10.000 dollar niet betekent dat Samba schuld bekent aan de aantijgingen over patentschending.

Microsoft roemt vooral hoe fijn Redmond samenwerkt met Samba. Dat die samenwerking eigenlijk al medio jaren 90 gestopt is en nu onder druk van de EU weer op gang komt, vegen we even onder het tapijt.

Lees ook:Zucht… Microsoft en Open Source, niet te vertrouwen
Lees ook:Microsoft gaat Open Source
Lees ook:Sun koopt MySQl, maar waarom?
Lees ook:Windows verovert derde wereld
Lees ook:MS Visual Studio heeft nieuw wapen tegen Open Source

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>