Lief Linux-dagboek…

In mijn pogingen om van Windows af te komen, ben ik via ongeveer tien smaakjes Linux uiteindelijk bij Mandriva Linux beland. Het draait op mijn laptop, alle hardware werkt, en ook op de pc van mijn zesjarige Benjamin heb ik het probleemloos geïnstalleerd. Hij Linuxt dus ook.

Vandaag is de tiende dag dat ik op m'n laptop dit blogje maak, Kantoor wordt steeds minder gezellig en naarmate de verbouwing van mijn oude boerderij vordert, wordt de woonkamer steeds prettiger. Vooral nu de houtkachel brandt. Dus werken op de laptop. Mandriva begrijpt me echter nog niet helemaal.

Een paar tegenvallers moet ik melden bij Mandriva. Zo weigert Kafeïne
dienst. En dat schijnt handig te zijn om cd's om te zetten in MP3. Zoiets als AudioGrabber voor Windows.

Ik
heb ook nog geen software waarmee ik geluidsbestanden kan bewerken -
stukjes eruit knippen en zo. Dus daarvoor ben ik dan aangewezen op Windows, dat gelukkig ook werkt op mijn dual boot laptop.

Dus VMWare gedownload en probleemloos geïnstalleerd. Dat wil zeggen: de installatie gaf geen fouten. Maar waar is VMWare gebleven? De programmamap heb ik gevonden, met daarin vele honderden bestandjes. Geen opvallen EXE zoals die bij Windows altijd te vinden is, als er geen snelkoppeling bestaat.

Daar staat tegenover dat mijn First JavaScript Editor – Windows – nu binnen Lime prima draait op Mandriva. Alleen de letters in de menu's zijn irritant cursief. Kan dat worden ingesteld ergens?

Kijk, dit soort simpele vragen geven bijna nooit simpele antwoorden. Zoals eerder gemeld: de Linux-wereld is er niet voor watjes die gewoon het juiste knopje willen vinden. Gelukkig zijn er altijd uitzonderingen die deze regel bevestigen; ik zie jullie hapklare reacties dus tegemoet… 

Lees ook:Lief Linux-dagboek… Mandriva, Ubuntu of Kubuntu?
Lees ook:Linux is niet voor watjes
Lees ook:Linux-dagboek, durf ik?
Lees ook:Linux in een condoompje
Lees ook:Victor vs. Ubuntu, de tussenstand

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Lief Linux-dagboek…

  1. Bram Schoenmakers

    Audacity is ook een geluidseditor. En vmware is waarschijnlijk ergens in /opt te vinden op je bestandssysteem, van daaruit is wel een snelkoppeling te maken waarschijnlijk.

      /   Reply  / 
  2. Victor

    Wine inderdaad. Lime (oid) was nog iets anders dat op het Linux-verlanglijstje staat. Zoals gezegd: er zijn altijd lieve mensen die wel gewoon Nederlands spreken en niet alleen maar in bash-commando’s.

    Dank, lieve vrienden.

      /   Reply  / 
  3. Stijn van Drongelen

    Als je met Lime dan Limewire bedoelt, wil je waarschijnlijk Frostwire proberen. Downloaden kan vanaf ; kies de versie voor ‘Red Hat/Fedora’. Om Frostwire te kunnen draaien heb je alleen wel Java nodig.

      /   Reply  / 
  4. ReinoutS

    Als je VMWare niet aan de praat krijgt kun je nog altijd Virtualbox proberen, ook standaard beschikbaar in de Mandriva-pakketrepositories.

    Kaffeine is (dacht ik) alleen een player, als je cd’s wilt omzetten raad ik Sound Juicer of Grip aan. Gebruik trouwens liever Ogg Vorbis (.ogg) dan MP3: niet alleen betere geluidskwaliteit bij dezelfde bitrate maar ook een echt open formaat, in tegenstelling tot het gepatenteerde MP3.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>