Aanslagen, terroristen, hackers en Microsoft

Drie berichten op één dag die allemaal maar één strekking hebben: waarschuwen voor de gevaren van internet. De Nederlandse ICT'er (wie is dat?) verwacht op korte termijn terroristische aanslagen via internet. Met de TJX-hack – rond maart dit jaar – zijn van ongeveer 95 miljoen mensen de creditcardgegevens buitgemaakt.

En het derde bericht: Microsoft heeft stiekem zoeksoftware geïnstalleerd op bedrijfsnetwerken. Zonder verwittiging, gewoon ingevoegd in een updatepaket.

Als de hackers van het TJX-grapje gepakt worden, wacht ze een zware straf. Datzelfde geldt voor de terroristen die – zoals wordt verwacht – via internet aanslagen beramen. Zelfs het beramen ervan is al strafbaar.

Maar welke straf wacht Microsoft? Is er een openbare aanklager die nu een strafzaak tegen Microsoft begint wegens bedrijfsspionage, huisvredebreuk, whatever?

Intussen is XS4ALL nog steeds bezig met haar strijd tegen windmolens. De provider hoopt nu via Europa de 'tapwet' aan te passen. Deze wet regelt dat providers alle ip-verkeer moeten monitoren en bewaren gedurende anderhalf jaar.

Deze zaak gaat vooral over de kosten van deze wet, maar ook over de bewaartermijn. Een halfjaar vindt XS4ALL voldoende.

De overheid mag dus alles weten wat we via internet versturen, maar wil daar geen kosten voor betalen. Hackers willen het graag weten, maar mogen het absoluut niet weten. En Microsoft? Die wordt er grif voor betaald om in te breken in bedrijfssystemen. Door wie? Door de klanten waarbij ze inbreekt

Lees ook:Gevangenis Samir A. doorlichten na vondst smartphone
Lees ook:Hackers claimen nieuwe inbraak bij Sony
Lees ook:Tele2 biedt ook 4G mobiel internet aan
Lees ook:Meeliften op internetverbinding van de buren niet strafbaar
Lees ook:De nieuwe campagne van Microsoft, starring Bill Gates: nog zieliger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>