CBS-statistieken op internet op de Safer Internet Day

OudeschipWilt u weten wat de gemiddelde huizenprijs is, hoeveel mensen in uw dorp werkloos zijn of wat de leeftijdsopbouw in uw wijk is? Het CBS heeft op de website www.cbsinuwbuurt.nl al deze gegevens verzameld. Daardoor weet ik nu dat er 12 kinderen in mijn dorp wonen en 17 senioren. En dat er een groot mannenoverschot is.

Europarlementariër Sophie in 't Veld roept gelijktijdig op dat de Nederlander massaal in opstand moet komen voor betere privacy-bescherming op internet. Ze roept op tot een volksopstand. In dat geval is het misschien handig als de overheid eerst eens de eigen diensten onder de loep legt. Om te beginnen het CBS.

En dat alles op de Safer Internet Day.

Lees ook:Tweets from Tahrir: de Egyptische revolutie in tweets en pics
Lees ook:Ron Jeremy: ‘Kom droogneuken op de Dam en plaats filmpje op Facebook’
Lees ook:Regels en wetten van internet
Lees ook:De jeugdzonde van Steve Ballmer
Lees ook:Internet gaat aan zichzelf tenonder

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “CBS-statistieken op internet op de Safer Internet Day

  1. Saskia

    Linkje?

    Ik vrees dat de opmars van het vrijgeven van dit soort informatie niet meer te stoppen is en dat we er beter aan kunnen wennen i.p.v. trachten te stoppen.

      /   Reply  / 
  2. Chantal Melser

    De buurtcijfers van het CBS stonden al langer op internet, maar moeilijker te vinden. Met deze site hopen we dat degene die behoefte aan deze cijfers heeft, ze ook gebruiken kan.
    Individuen kan men nooit terugvinden in onze cijfers, dat is een gulden regel. Daarom worden er geen gegevens getoond over de inwoners als er maar 50 mensen wonen of minder, en worden voor inkomensgegevens deze grens op 200 inwoners gesteld.

    Overigens zijn het geen 12 kinderen in deze buurt, maar 12 procent van de inwoners van deze buurt zijn kinderen.

      /   Reply  / 
  3. Victor

    Hallo Chantal. Dat die cijfers percentages zijn was duidelijk. Kun je dus uitrekenen hoe klein het dorpje is waar ik woon…

      /   Reply  / 
  4. Cor

    Het lezen van cijfers is voor veel mensen toch een probleem. Als er staat dat 12 procent van de inwoners nog kind is, is dat meestal wel een heel ander verhaal dan dat het om 12 kinderen zou gaan!

      /   Reply  / 
  5. Victor

    Ons dorpje bestaat uit ongeveer 100 inwoners (althans, de kern. Er horen grote landerijen bij, die volgens de statistieken wel bij ons dorpje horen, maar die ik voor het gemak maar even niet meetel. Vandaar mijn opmerking: er wonen 12 kinderen. Eens kijken of ik ook alle namen ken: Mario, Sven, Nick, Benjamin, Wesley, Anouk en broertje, En dan nog vier aan de dijk. Elf dan?

    … en ja, ik weet wat een % dingetje betekent.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>