Drie dagen weg en de wereld vergaat

Deelt iemand die zorgen met mij, of ben ik zo paranoïde? Drie dagen lang geen pc gezien, maar wel de gevolgen van media als YouTube en good old tv gezien. Die nieuwe media hebben nogal directe inwerking op kinderen.

Zo meldde mijn jongste telg van zeven vanmorgen dat hij iemand een pen in het oor ging rammen, de ogen uit zou steken en op de slapen ging slaan, "want dan ben je meteen dood." Geen ideeën die een knaapje van zeven zelf bedenkt, maar ergens oppikt.

Na even doorvragen bleek de bron een even oud jongetje van school te zijn. Ook een lief knaapje, maar dit exemplaar mag van zijn ouders veel meer tv zien en ook alle zenders. Voorzichtig als ik ben met tere kinderzieltjes, mag mijn Benjamin veel minder tv kijken.

En dan heb ik het nog niet over de echt tieners in de V.S. die iemand molesteren voor een YouTube – happy slapping? Of het Rotterdamse pubertje dat de Taj Mahal zo nodig moest swaffelenWaarover later meer.

Lees ook:De GeenStijltjes leren het wel…
Lees ook:Kinderporno bij kinderen
Lees ook:Met pensioen
Lees ook:Ziekenhuizen meest actief op social media | Zorgorganisaties
Lees ook:BumaStemra wil weblogs plukken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>