Is Ballmer de voetbal of een sterspeler?

YahooDe komende weken zijn spannend voor Steve Ballmer, opvolger van Bill Gates als topman bij Microsoft. Eerst de mislukking Vista (met slechte verkoopcijfers) en nu de mislukte overname van Yahoo. Zijn Ballmers dagen als CEO van M$ geteld, of speelt hij een slim (en smerig) spel?

Het bod van M$ is ingetrokken, een vijandige overname heeft hij afgeblazen en nu is het wachten op de vrije val van het Yahoo-aandeel… 

…Maakt dat aandeel een vrije val , dan zullen aandeelhouders in elk geval het bestuur van Yahoo voor de rechter dagen, wat alleen maar meer ellende tot gevolg heeft. Afgelopen weekeinde zakte het aandeel met 15%.

Op dat moment kan Ballmer zijn huidige bod of zelfs een lager bod opnieuw doen en zal het zeer waarschijnlijk zowel door bestuur als door de aandelhouders van Yahoo geaccepteerd worden. Een mooie droom van Ballmer, maar nog geen werkelijkheid.

Topvrouw Decker van Yahoo benadrukt nogmaals aan de aandeelhouders dat die zich niet door M$ voor de gek moeten laten houden. Ze heeft – zo meldt ze in een tv-interview – nooit een schriftelijk bod gehad van M$ van 33 Dollar per aandeel, zoals M$ beweert. Ook zijn er nooit inhoudelijke gesprekken geweest met M$.

Ze maant de aandeelhouders wel tot geduld: "We will deliver much more value than what was on the table." Daarmee doelt ze op de vele nieuwe projecten die bij Yahoo op stapel staan.

Lees ook:Microsoft blijft Yahoo uitdagen
Lees ook:Yahoo lonkt terug naar M$
Lees ook:Im Westen nichts neues
Lees ook:Microsoft flirt weer met Yahoo
Lees ook:Microsoft verliest Yahoo en schept YaHoogle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>