Sun-servers lossen CO2-probleem op

Sun gaat als eerste grote serverfabrikant servers leveren met SSD (vaste schijf). Dat heeft veel voordelen, maar met name het energieverbruik van SSD's en de warmteontwikkeling zijn lager dan bij gebruikelijke ronddraaiende vliegende schotels.

Scepsis alom, want SSD kost nu nog zo'n 8 x duurderdan een gewone schijf. De prijzen dalen wel sneller dan die van de gewone schijven. Maar nu de internetsector als een van de grootste CO2-producenten van het komende decennium is ontmaskerd, is Sun wel de eerste die daar iets aan doe. Sun kan overigens wel een duwtje…

… gebruiken want Sun was de enige die het eerste kwartaal afsloot met een minder resultaat, terwijl concurrenten HP, IBM en Dell zowel afzet als resultaat licht zaken stijgen.

In het tweede semester worden de eerste SSD-servers van Sun op de markt gebracht waarbij de kopers een probeerperiode van 60 dagen krijgen. Sun baant daarmee de weg voor SSD, want met name het vertrouwen bij systeembeheerders in SSD is niet erg hoog.

Lees ook:XP is dood, leve XP
Lees ook:Verkoop tablets dit kwartaal minder
Lees ook:Verkoop 1 miljoen Lumia-telefoons zet Nokia niet op winst
Lees ook:Apple gaat met kleine iPad concurrentie aan met Kindle Fire
Lees ook:Windows kan slecht rekenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>