Prijsvraag: Beste idee Overheid 2.0

Mooie plaatWat kan web 2.0 betekenen voor de overheid? Staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties doet een beroep op de creativiteit van burgers, ondernemers en ambtenaren om web 2.0 in te passen in het werk van de overheid. 

Leuk initiatief, maar Bijleveld loopt wel een beetje achter de feiten aan. We zijn inmiddels met de aanloop naar web 3 gestart. Web 2 is op z'n retour. Heb je dus nog een oud idee in de kast liggen waar geen internetuitgever iets in ziet, dan kun je er altijd nog mee naar de overheid.

 

Waarom deze prijsvraag? Niemand kan meer om internet en zijn internettoepssingen heen.Ook de overheid wil in deze ontwikkeling mee. Het internet wordt steeds meer verweven met de wereld om ons heen. 

Werkconferentie Overheid 2.0 en bijbehorende prijsvraag

De overheid experimenteert al enige tijd met de mogelijkheden die het internet ons biedt. Op 4 december 2008 is bijvoorbeeld een landelijk samenkomen genaamd ‘Werkconferentie Overheid 2.0’ in de Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht.

Tijdens deze conferentie worden middel een prijsvraag goede ideeën opgesnoven door Binnenlandse Zaken. Ieder idee gericht op het web speciaal voor binnen de overheid is welkom bij deze prijsvraag. Iedereen, (dus ook burgers, zakenlieden, ambtenaren enz.) mag zijn idee komen presenteren.

Voor de technische realisatie van het beste idee stelt het ministerie 25.000 euro ter beschikking. De winnende indieners krijgen als persoonlijke prijs een minilaptop en worden betrokken bij de uitvoering van de pilots.

Lees ook:Obama benoemt eerste Chief Information Officer (CIO)
Lees ook:Liever een belletje: burger haakt af bij websites gemeente en Rijk
Lees ook:Het vrije woord is vermoord
Lees ook:“Sloop de deportatiemachine”
Lees ook:Regels en wetten van internet

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Prijsvraag: Beste idee Overheid 2.0

  1. Francisca

    “Leuk initiatief, maar Bijleveld loopt wel een beetje achter de feiten aan. We zijn inmiddels met de aanloop naar web 3 gestart. Web 2 is op z’n retour.”

    Wat is dit nu voor onzin? We zitten nog midden in de web 2.0-periode en veel bedrijven (incl. overheid) staan nog maar aan het begin om de verandering van web 1.0 naar web 2.0 te doorlopen.

    Ben overigens wel benieuwd welke succesvolle web 3.0 voorbeelden jij kent. Welke bedrijven zijn uberhaupt al bezig met web 3.0?

      /   Reply  / 
  2. victor

    Als antwoord op jouw vraag: Mijn bedrijf: jeex.eu

    Bloggen is een van de kerneigenschappen van web 2. Het bloggen is inmiddels op z’n retour en wereldwijd wordt allerlei censurerende wetgeving bedacht – zogenaamd tegen terrorisme – die web 2 (input van de massa) de nek moet omdraaien.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>