Apple-topman, Tim Cook: ‘Tabletmarkt wordt groter dan de PC-markt’

De markt voor tablets wordt groter dan die van PC’s. Daarom maakt Apple zich geen zorgen over het feit dat de iPad een deel van de Mac-verkoop kanibaliseert. Dit zegt Apple-topman Tim Cook in een reactie op de kwartaalcijfers van Apple.

Daaruit bleek dat het techconcern een recordaantal iPhones en iPads verkocht en dat de Mac-verkoop daalde, bericht NU.nl.

Cook zei eerder al dat de tabletmarkt die van de PC-markt in omvang voorbij zal streven. ‘En daar geloof ik nog steeds in’, aldus Cook.

Kannibalisatie is volgens hem dan ook een grote kans voor het Apple. ‘Onze filosofie is om kannibalisatie nooit te vrezen. Als wij het niet doen, doet iemand anders het.’

Bovendien verwacht Cook herhalingsaankopen als de aankoop van een iPad het eerste Apple-product is. ‘De kans groot is dat hij daarna terugkomt voor bijvoorbeeld een tweede iPad, stelde Cook.

Apple verkocht het laatste kwartaal vorig jaar 22,9 miljoen iPads, dezelfde periode van 2011 waren dat er nog 15,4 miljoen. In totaal verkocht Apple vorig jaar 65,7 miljoen Apple-tablets. Het aantal verkochte Macs daalde naar 17 miljoen vorig jaar, in 2011 gingen er nog 17,8 miljoen over de toonbank.

Lees ook:Minder iPads verkocht door verkoopboost Kindle Fire
Lees ook:Apple lacht met verkoop iPad om Kindle Fire
Lees ook:Apple werkt aan ‘sterke’ opvolgers van iPhone en iPad
Lees ook:Nieuwe iPad verkoopklapper
Lees ook:De iPad3 komt er aan!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Apple-topman, Tim Cook: ‘Tabletmarkt wordt groter dan de PC-markt’

 1. Puck

  Apple heeft nog geen MAC OSX tablet gemaakt en dat is erg jammer , want een ipad kan minder dan een MAC OSX tablet , vind ik.

  Ik heb een MAC OSX TABLET van Viewsonic viewpad gehackt en het is op de Duo touch screen na wel een aardig product voor mac gebruikers.
  Als je een filmpje wilt zien van mijn MAC OSX Tablet kijk dan even op me youtube http://www.youtube.com/watch?v=k_HwA3L_QDw

  Laat weten wat je ervan denkt..
  Gr Puck

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>