Apple lacht met verkoop iPad om Kindle Fire

De opmars van de Kindle Fire laat Apple koud. De techgigant ziet in de tablet van Amazon geen serieuze concurrent.

Dit blijkt uit de kwartaalresultaten die Apple gisteren bekend maakte. Die wijzen uit dat de Kindle Fire of andere e-readers geen effect hebben op de verkoopcijfers.

iPad

Appel verkocht in het laatste kwartaal van vorig jaar 15,4 miljoen iPads, dat is 111 procent meer dan hetzelfde kwartaal het jaar daarvoor.

Het zou zelfs zo kunnen zijn dat Apple door de opkomst van tablets als de Kindle Fire of e-readers juist meer iPads heeft verkocht.

‘The theory is that they saw the cheap Kindle, and then realized they’d rather have the iPad, which can do more’, aldus Apple-CEO Tim Cook tegen Business Insider.

iPhone

Uit de kwartaalcijfers blijkt dat Apple 37,04 miljoen iPhones verkocht, dat is 128 meer dan hetzelfde kwartaal van het jaar daarvoor. Daarmee heeft het techconcern de koppositie van Samsung overgenomen die geschat tussen de 32 tot 35 miljoen smartphones heeft verkocht, bericht NU.nl

Met de verkoopcijfers slaat Apple alle records. De verkoop van de iPads en de iPhones verdubbelde ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2010.

De omzet kwam uit op 46,33 miljard Amerikaanse dollar, dat is 73 procent meer dan dezelfde periode een jaar eerder. Daarmee kwam de winst uit op 13,06 miljard dollar. Ook dat was het hoogste niveau ooit.

Tablet

In Nederland is in iets meer dan één op de tien Nederlandse huishoudens een tablet te vinden.

Twee procent van de huishoudens heeft meer dan één tablet in huis. Dit bericht de Telegraaf op basis een enquête van marktonderzoeksbureau Telecompaper.

Uit dat onderzoek blikt ook dat vijftien procent van de ondervraagden het komende half jaar een tablet gaat kopen. Het merendeel kiest daarbij voor een iPad.

U heeft al een iPad2, koopt u dan toch een iPad3

  • Nee, ik houd het bij mijn iPad2 (42%)
  • Wat een iPad3, ik heb nog de 1e iPad (29%)
  • Ik denk er over (29%)
Loading ... Loading ...

Lees ook:Minder iPads verkocht door verkoopboost Kindle Fire
Lees ook:Galaxy succesnummer van Samsung | S III komt later
Lees ook:Kindle Fire met miljoenenverkoop succeshit voor Amazone
Lees ook:Apple gaat met kleine iPad concurrentie aan met Kindle Fire
Lees ook:Verkoop tablets dit kwartaal minder

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Apple lacht met verkoop iPad om Kindle Fire

  1. Pingback: iOS Apple onbetwist Nr 1 | NieuweMedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>