iOS Apple onbetwist Nr 1

Android is geen concurrent voor iOS, het besturingssysteem van Apple. Ook al groeit de verkoop van Android-apparaten de komende vier jaar sterk. Dit bericht onderzoeks- en adviesbureau Gartner.

De komende jaren worden er aanzienlijk meer apparaten met iOS en Android verkocht. Daardoor wordt het gat tussen Apple en Android in 2016 wel kleiner, maar blijft groot genoeg om Apple’s positie als marktleider niet aan te tasten.

Marktleider

Eind dit jaar zullen er wereldwijd 118,9 miljoen tablets zijn verkocht, heeft Gartner becijferd. Dat is een stijging van 98 procent ten opzichte van vorig jaar toen er 60 miljoen stuks over de toonbank gingen.

iOS van Apple is goed voor 61,4 procent daarvan. Ondanks de komst van de Kindle Fire van Amazone en de tablets gebaseerd op het besturingssysteem van Microsoft blijft iOS ook de komende jaren de markt domineren.

Lees ook:Prognose: prijzen tablet computers gaan drastisch dalen
Lees ook:Smartphones verslaan tablets en laptops
Lees ook:Verkoop van tablets bereikt in 2012 grens van 100 miljoen
Lees ook:300 miljoen smartphones verkocht | Markt lang niet verzadigd
Lees ook:Apple lacht met verkoop iPad om Kindle Fire

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>