Smartphones verslaan tablets en laptops

De groei van de smartphones zit zo in de lift dat het aantal wereldwijde verkopen voor het eerst die van de PC overtreffen. Dit meldt NU.nl op basis van onderzoek van Canalys.

Vorig jaar zijn er 488 miljoen smartphones verkocht tegen 415 miljoen PC’s. Dit cijfer is inclusief desktopcomputers, laptops, netbooks en tablets.

Vergeleken met 2010 werden er vorig jaar 62,5 procent meer smartphones verkocht, het aantal verkochte PC’s steeg maar met 14,8 procent.

Volgens Chris Jones van Canalys worden er vooral meer smartphones verkocht vanwege de dalende prijzen.

De vraag is of de verhoudingen volgend jaar nog zo zijn omdat de tablets in de lift zitten. Vorig jaar werd er 274 procent meer tablet verscheept dan het jaar er voor.

Android

De helft van de verkocht smartphones draait blijkens het onderzoek op Android. Met 19 procent staat iOS van Apple op afstand op een tweede plaats.

Derde werd Symbian met 16,4 procent gevolgd door BlackBerry met 10,4 procent.

Apple

Apple is volgens de cijfers van Canalys in het laatste kwartaal van 2011 koploper met 37 miljoen iPhones, 15.4 miljoen iPads en 5,2 miljoen verscheepte Macs.

Ook Samsung deed het goed vorig jaar, het bedrijf verscheepte in total 91,9 miljoen smartphones, 67 miljoen meer dan in 2010.

Lees ook:Verkoop van tablets bereikt in 2012 grens van 100 miljoen
Lees ook:iOS Apple onbetwist Nr 1
Lees ook:300 miljoen smartphones verkocht | Markt lang niet verzadigd
Lees ook:Apple-topman, Tim Cook: ‘Tabletmarkt wordt groter dan de PC-markt’
Lees ook:Apple lacht met verkoop iPad om Kindle Fire

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>