Verkoop van tablets bereikt in 2012 grens van 100 miljoen

Volgen jaar zullen er wereldwijd maar liefst 99,3 miljoen tablets worden verkocht. Dat is een stijging met 55,2 procent ten opzichte van 2011. Dit meldt Dutch Cowboys op basis van onderzoek van JP Morgan.

Een eerdere voorspelling van de financiƫle instelling kwam er op uit dat er volgend jaar tussen de 70 miljoen en 80 miljoen tablets worden verkocht.

Met name de miljoenenverkoop van de KindleFire van Amazone geeft de verkoopcijfers van tablets een boost. En aan die stijgende lijn komt nog geen einde. JP Morgan verwacht dat er over twe jaar 132,6 miljoen tablets worden verkocht.

Apple

In Nederland overweegt acht op de tien conumenten overweegt om volgend jaar een tablet te kopen. Dit meldt TechZine op basis van onderzoek van TNS NIPO.

Apple de grootste speler op de Nederlandse tabletmarkt: 80 procent van de mensen die al een tablet heeft, heeft een iPad.

Maar volgens Paul Vreeburg van BelCompany, het bedrijf dat de opdracht tot het onderzoek gaf, komt daar verandering in. Hij voorspelt dat de massa kiest voor tablets met bekende besturingssystemen, zoals Android en Windows. Volgens Vreeburg hebben ook tablets met Windows potentie ‘omdat die er nog niet veel zijn’.

 

 

 

 

Lees ook:Smartphones verslaan tablets en laptops
Lees ook:Apple verkoopt volgend jaar 190 miljoen iPhones
Lees ook:Notebooks leggen het af tegen tablets
Lees ook:Apple lacht met verkoop iPad om Kindle Fire
Lees ook:Minder iPads verkocht door verkoopboost Kindle Fire

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>