De 100.000-ste bezoeker

Best wel stoer, vind ik. In bijna drie maanden al meer dan 100.000 bezoekers op mijn bescheiden weblogje. Vandaag zal dat gebeuren. Ik vermoed zo rond het middageten.

De laatste weken liep het even storm dankzij Manon Thomas en nog steeds zoeken veel mensen de walgelijke filmpjes van 2 girsl 1 cup, maar mijn vreugde gaat vooral over de meerderheid van de bezoekers; over de mensen die zich echt in nieuwe media interesseren.

Bezoekers die bijna dagelijks terugkomen, die grasduinen door al mijn artikelen, die (zoals recentelijk Amy) mij steeds weer van repliek dienen, of die me van extra informatie voorzien, zoals Bas, Joris, Serge Jespers (van Adobe – stuur me even een mailtje, Serge, dan maken we een serieuze afspraak over dit onderwerp) en Reinout van Schouwen, die me met Mandriva aan de gang heeft geholpen.

Mijn hartelijke en welgemeende dank daarvoor. Dit zijn de momenten dat ik echt houd van het fenomeen Web 2. Omdat er ook echte mensen te vinden zijn.

Vandaag is ook weer eens een trieste dag, omdat de nare werkelijkheid van mijn recentelijk uitgesproken angst bevestigd is: Uit onderzoek is gebleken dat bezoekers van kinderpornosites sneller geneigd zijn tot kindermisbruik.

Ik noem dit de normaliserende werking van de media. Als je iets makkelijk, zonder sancties en veelvuldig kunt zien, neigt dit als normaal gedrag beschouwd te worden. In een ander blogje meer hierover. 

Lees ook:Ruzie thuis
Lees ook:Griep en wroeging
Lees ook:Is er leven na Manon Thomas?
Lees ook:Lief Linux-dagboek…
Lees ook:Nieuwe Media Blog zoekt nieuwe blogger!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>