Microsoft kijkt in glazen bol: internet volgend jaar belangrijker dan televisie

In de zomer van 2010 moet het gebeuren, denkt Microsoft. Dan kunnen we het televisietijdperk definitief achter ons laten, ten gunste van internet. De gemiddelde Europeaan brengt nu ‘slechts’ 8,9 uur per week door op internet en kruipt nog altijd 11,5 uur per week voor de beeldbuis. Volgend jaar zal het internetgebruik naar verwachting stijgen naar 14,2 uur per week, terwijl we hetzelfde aantal uren blijven zappen.

Interessant is verder dat we over vijf jaar nog maar de helft van ons internetverkeer via de computer zal plaatsvinden, zo leest het softwarebedrijf in haar glazen bol. In 2014 internetten we natuurlijk massaal via mobiele telefoons, Hyven we via de digitale televisie en bestellen we – als het even meezit – een pizzaatje via de koelkast.

Lees ook:CBS trapt open deur in: mediagebruik via internet ten koste van traditionele media
Lees ook:Nederlander bijna tien uur per week op internet
Lees ook:De internetwereld raast voorbij
Lees ook:YouTube vanuit de luie stoel: televisie 2.0 komt eraan
Lees ook:Hoe jongeren social media gebruiken: hoe actueler hoe beter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>