1e iPhone 5 in Nederland niet te krijgen (video)

Het is volgens de makers van het fimpje de eerste iPhone 5 in Nederland en ondanks alle pogingen blijkt het nieuwe vlaggenship van Apple toch niet te krijgen. Het blijkt een leuke stunt om een webshop te te promoten. De iPhone 5 is officieel pas vanaf vrijdag 28 september in Nederland te koop.

Het NieuweMediaBlog berichtte eerder al dat De iPhone 5 in een uur was uitverkocht. Bij de iPhone 4 en 4S was dat 20 en 22 uur.

In onder meer de Verenigde Staten en Duitsland is de levertijd van de iPhone 5 nu twee weken.

Lagere productiecapaciteit
Het is onduidelijk waarom Apple zo snel door de voorraad heen was. Het kan zijn omdat Sharp, een van de schermenleveranciers van de iPhone 5, de toegezegde leveringsdatum van de touch screens niet heeft gehaald. Daardoor zouden er in plaats van de geplande 25 miljoen toestellen maar 5 miljoen stuks van de lopende band rollen.

De aanzienlijk lagere productiecapaciteit zou worden veroorzaakt door het gebruik van zogeheten in-cell touch layer technologie waarop Apple inmiddels het patent heeft. Hierbij worden twee van de drie lagen van het touchscreen samengevoegd. De iPhone 5 wordt daardoor niet meer dan 7,6 millimeter dik. De LG Optimus zou al zo’n scherm hebben.

Door het gebruik van de technologie stijgt het uitvalspercentage waardoor maar de helft van de displays voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van Apple en kan worden gebruikt.

Groter scherm
Het nieuwe vlaggenschip van Apple is iets langer dan de iPhone 4S. Ook is het scherm groter, zo’n 4 inch waardoor er meer rijen apps op kunnen.

Apple heeft er met het formaat van de nieuwe iPhone rekening mee gehouden dat het toestel in je hand past en met één hand kan worden bediend. Met andere smartphones, zoals de Samsung Galaxy S III gaat dat soms moeilijk.

Het toestel is ‘maar’ 7,6 millimeter dik en daarmee zo’n 20 procent dunner, berichtte het TechnologieBlog eerder al. Daardoor weegt het toestel ‘maar’ 112 gram.

De iPhone 5 draait op een A6-chip die twee keer kleiner is met twee keer snellere grafische prestaties.

Ondersteuning 4G
De nieuwe Iphone ondersteunt 4G-internet op basis van LTE-netwerken. Dat is veel sneller dan 3G dat nu wordt gebruikt. 4G is niet voor de zomer volgend jaar voor het grote publiek beschikbaar.

KPN en Vodafone testen in Nederland al 4G-netwerken die op de 2,6 GHz-band werken. Die frequentie wordt niet door de iPhone 5 ondersteund. De iPhone werkt ook met 2,4GHz en 5GHz WiFi op 802.11n.

Vanaf 28 september te koop
Vanaf 21 september is het nieuwe toestel in onder meer de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk te koop. In Nederland ging de iPhone op die datum in de voorverkoop. Het toestel is vanaf 28 september te koop.

Via: Lemm en Ten Haaf

Lees ook:Lancering iPhone 5 bevestigt: groter scherm, meer apps
Lees ook:Veel Nederlanders hebben nu al iPhone (video)
Lees ook:iPhone 5 nu al uitverkocht
Lees ook:iPhone 5 wordt op 5 oktober onthuld
Lees ook:4G pas volgend jaar met iPhone 5 te gebruiken

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “1e iPhone 5 in Nederland niet te krijgen (video)

 1. FJBungy

  iPhone 5 is niet te krijgen in NL maar ik heb zelf gister avond een gezien. Ze zijn in Duitsland al sinds afgelopen week vrijdag te krijgen.

    /   Reply  / 
 2. iphone 5 zakelijk

  Echt ongelooflijk dat de toestellen elke keer weer niet aan te slepen zijn.

    /   Reply  / 
 3. Bastiaan

  @FJBungy, Haha iemand die het toestel zeker helemaal in Duitsland heeft gehaald!

  @iphone 5 zakelijk, Ze zouden inderdaad de toestellen pas op de markt moeten brengen, wanneer het product voldoende voorradig is. Aan de andere kant is dit misschien juist wel extra speciaal en moedig je hierdoor mensen aan om in een rij te gaan staan wachten.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>