Checken Timeline Facebook en Twitter moeilijker te weerstaan dan drank en sigaretten

Facebook is moeilijker te weerstaan dan drank en sigaretten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Chicago, bericht de Telegraaf vandaag. Daaruit blijkt dat het checken van Twitter en Facebook verslavender is dan alcohol en tabak.

Alhoewel het onderzoek uitwijst dat de proefpersonen die meewerkten het meest verlangen naar slaap en seks, was het voor hen toch moeilijker om de drang te beheersen om hun timeline te checken.

Als mensen proberen de drang te negeren om hun sociale media te controleren, wordt de kans groter dat ze een volgende keer aan die behoefte zullen toegeven. Volgens onderzoeker Wilhelm Hofmann wordt het vooral moeilijker om Twitter en Facebook aan het einde van de dag links te laten liggen. We geven dan sneller toe aan onze verslavingen, stelt hij.

Beursgang Facebook

Eerder deze week berichtte het NieuweMediaBlog dat Facebook naar de beurs gaat. Het socialmediaplatform wil daarmee vijf miljard Amerikaanse dollar ophalen.

Volgens het bericht van het NieuweMediaBlog is de waarde van Facebook als het socialemediaplatform nu naar de beurs zou gaan, 75 tot 100 miljard euro waard. Dat is 57 tot 76 miljard euro. Daarmee zou de marktwaarde van Facebook net zo groot zijn als die van fastfoodketen McDonalds.

Lees ook:Facebook gaat naar de beurs, wil 5 miljard ophalen
Lees ook:Beursgang Twitter gelukt
Lees ook:Facebook haalt met beursgang 57 tot 76 miljard euro op
Lees ook:Beursnotering Facebook in mei
Lees ook:Beursgang Twitter moet miljard dollar opleveren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>