Apple wacht rechtzaak vanwege kloon iPhone 5

Het grapje van de dag: zo werd het bericht van Gizmodo door de redactie van het NieuweMediaBlog betiteld dat een Chinees bedrijf Apple aanklaagt als de iPhone 5 op de markt zou verschijnen.

Goophone heeft een iPhone 5-kloon gemaakt die draait op Android. Inmiddels zou er op de Goophone i5 ook al patent zijn.

Reden waarom het Chinese bedrijven op voorhand al maar met een rechtzaak dreigt.

De Goophone i5 is blijkbaar gebaseerd op al het beeldmateriaal dat inmiddels online van de iPhone 5 verscheen. Daarom heeft het toestel veel weg van de nieuwe iPhone.

Apple vs Samsung
Apple won recent een rechtzaak tegen Samsung. Omdat het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf de patenten van Apple heeft geschonden, moet  Samsung een bedrag van 1,05 miljard US dollar (840 miljoen euro) aan Apple betalen.

Het NieuweMediaBlog berichtte eerder al dat Apple een lijst heeft ingediend bij een Amerikaanse rechtbank voor een verbod op acht Samsung-producten in de Verenigde Staten. Later werd die lijst met nog eens 21 apparaten uitgebreid, waaronder de Galaxy S III ook de phablet, de Galaxy Note, de Galaxy Tab-tablets en Galaxy Player-mediaspelers.

12 september
De nieuwe iPhone 5 wordt op 12 september gelanceerd, de uitnodigingen voor het event zijn inmiddels verzonden.  De nieuwe iPhone wordt dunner door het gebruik van in-cell touch layer technologie waarvoor Apple inmiddels het patent heeft, berichtte het TechnologieBlog al eerder.

Door twee van de drie lagen van het touchscreen samen te voegen, wordt het iPhone-scherm 0,1 millimeter dunner dan de iPhone 4S, blijkt uit een video. Het toestel wordt daardoor ‘maar’ 7,6 millimeter dik.

Groter scherm
Uit de video blijkt ook dat de iPhone 5 iets langer is dan de 4S, de connector en dat het scherm groter is, zo’n 4 inch.

Het IndustrieBlog meldde eerder al dat de massaproductie van de iPhone 5 is begonnen. Sharp zou een van de leveranciers van de schermen zijn. Schermenbouwer, LG Display, heeft naar buiten gebracht te zijn begonnen met de massaproductie van een nieuw type flat screen dat naar alle waarschijnlijkheid voor de nieuwe iPhone is.

Het toestel is zelfs al in preorder te bestellen.

Beeld
Nu de datum van 12 september dichterbij komt, verschijnen er steeds meer foto’s en video’s op internet, waaronder een gemonteerde iPhone 5. Eerder publiceerde het NieuweMediaBlog een video van een werkende iPhone 5 en foto’s van een complete iPhone.

iPad mini
Volgende maand zou dan ook de iPad mini worden gelanceerd, maar blijkens berichtgeving van de doorgaans goed ingevoerde John Gruber zou Apple zich daarmee in de vingers snijden. Door een launch op dezelfde datum zou de aandacht te veel naar de iPhone gaan, dat zou van invloed kunnen zijn op de verkoopcijfers van het kleinere zusje van de iPad.

iPod Touch
De iPad mini gaat lijken op een grote iPhone of een iPod Touch. De eerste toestellen zijn inmiddels verscheept.

Het NieuweMediaBlog publiceerde eerder al een filmpje waaruit de gelijkenis van de iPad mini met de iPod Touch blijkt.

Lees ook:iPhone 5 ondersteunt supersnelle 4G-internet
Lees ook:Economische groei VS door iPhone 5
Lees ook:Werkende iPhone 5 online gespot
Lees ook:Fimpje dummy iPhone 5 duikt online op (video)
Lees ook:Bèta iOS 6 verraadt grotere scherm iPhone 5

1 Reacties // Reageer

One thought on “Apple wacht rechtzaak vanwege kloon iPhone 5

  1. Geert

    Hahaha! Toppers die chinezen..Niet geschoten altijd mis toch

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>